Τι έχει μεγάλο σουξέ μόλις πιάσουν οι πρώτες βροχές; Τα αδιάβροχα μπουφάν και παντελόνια λέει εκεί ο τελευταίος στη γαλαρία. Σωστά. Και μετά; Οι μπότες; Καλή σκέψη αλλά όχι. Αυτό που φεύγει σαν φρεσκοψημένα ψωμάκια τα ξημερώματα σε φούρνο της Σαντορίνης είναι οι κουκούλες για τη μοτοσυκλέτα.
Εμ βέβαια, δεν είναι τόσο παράδοξο αν το καλοσκεφτείς τελικά. ΣGas motosport cultureτη χώρα που ζούμε, ειδικά σε ορισμένες περιοχές κοντά στη θάλασσα έχει ώρες ώρες υγρασία… Μαλαισίας αλλά και φονική για τα μέταλλα αλμύρα. Αλλά και τόση υγρασία να μην είχε, πέφτει συχνά βροχή με το τουλούμι, ειδικά πέρυσι που ξεκίνησαν οι καρέκλες τον Οκτώβρη και τελείωσαν τον Ιούνιο. Και είναι μεγάλη αμαρτία να βρέχεται το καημένο το μηχανάκι όλο το χειμώνα. Εντάξει, δεν θα πάθει τίποτα τραγικό, απλώς θα γεράσει πριν την ώρα του: θα σκουριάσουν μερικά εμφανή μεταλλικά μέρη και θα ξεθωριάσουν τα πλαστικά. Εξαιρούνται μερικές παλιότερες ευρωπαϊκές μοτοσυκλέτες που τα ηλεκτρικά τους θα πάθουν εγκεφαλικό, αλζχάιμερ, πάρκινσον και ρευματισμούς μαζί, αρνούμενες να ξαναπάρουν μπροστά ή κάνοντας άλλα χαριτωμένα ευτράπελα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος.
Με λιγότερο από σαράντα ευρώ υπάρχουν επώνυμες κουκούλες μοτοσυκλέτας που την προφυλάσσουν από τις κακουχίες. Είναι ανθεκτικές, δένουν από κάτω για να μη γίνονται σημαίες από τον αέρα, ενώ διαθέτουν και μαλακή τσοχίτσα από μέσα για να μη γρατζουνούν ντεπόζιτα και πλαστικά. Και τότε γιατί να πάρει κάποιος τις κυριλέ που κάνουν τα διπλάσια; Μα διότι έχουν και θερμική προστασία για να μην καίγονται από τις εξατμίσεις, καθώς και πιο ανθεκτικό υλικό για να αντέχει περισσότερα χρόνια. Σούπερ!

Διαβάστε επίσης  Εγκαίνια iReady Service & Accessories: Special Guest Andreasondecks (05/4)

For more about GAS: http://www.gasmoto.gr/

https://www.facebook.com/GASMotosportCulture/?fref=ts