Μία έρευνα που έγινε στην Αγγλία, αποκάλυψε ότι οι επαγγελματίες αθλητές είναι εξυπνότεροι από ένα τσούρμο διδακτορικών φοιτητών. Αυτό φυσικά δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Γιατί όπως δήλωσε η καθηγήτρια Jocelyn Flaubert του πανεπιστημίου του Montreal στους Times: “Δεν πρόκειται να ζητήσεις από έναν ποδοσφαιριστή να σου εξηγήσει την θεωρία της σχετικότητας. Δεν το έχουν με τις λέξεις ή τους αριθμούς, αλλά η ευφυΐα έχει πολλές μορφές.”
Gas Motosport CultureΟ τύπος του τεστ που χρησιμοποιήθηκε ήταν μια ηλεκτρονική εκδοχή του “παπά”: τρία αναποδογυρισμένα κύπελλα που άλλαζαν θέσεις μεταξύ τους και έπρεπε να διαλέξεις αυτό που έκρυβε την μπάλα. Μια δοκιμασία όχι μόνο για την αντίληψη του χώρου, αλλά και για την γρηγοράδα του ματιού και την άμεση προσαρμογή στις εναλλαγές των συνθηκών. Οι ποδοσφαιριστές (όλη η ομάδα της Manchester United) κέρδισαν με ευκολία. Δεν ήταν μόνο καλύτεροι από την αρχή, αλλά μάθαιναν και πιο γρήγορα από τα λάθη τους. Εν μέρει επιβεβαιώνεται αυτό που γνωρίζει όποιος ασχολείται με τα σπορ. Οι καλύτεροι των καλυτέρων είναι ιδιαίτερα άτομα, γιατί διαθέτουν καλύτερο “εξοπλισμό.” Όχι δεξιότητες, αυτό είναι δεδομένο σε ένα grand prix. Διαθέτουν πιο ισχυρό εγκέφαλο.
Οι αναβάτες βάθρου στα GP μπορεί να έχουν πλήρη άγνοια για το πώς δουλεύουν τα μηχανάκια τους, για να μην πούμε για την αντίληψή τους για την πραγματική ζωή. Τους λείπει όμως ευφυΐα; Ένας από τους πιο έξυπνος από όλους στις μέρες μας είναι ο πιτσιρικάς Marquez, ο οποίος κρύβει την αδίστακτη σκοτεινή καρδιά του και το ένστικτο του φονιά με την παιδική χαμογελαστή φάτσα του. Μην παίξετε ποτέ μαζί του τον “παπά”.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: Η Λαϊκή διασκέδαση στα καλύτερά της!

For more about GAS: http://www.gasmoto.gr/

https://www.facebook.com/GASMotosportCulture/?fref=ts