Πριν από λίγες ώρες τελείωσε με εκπληκτικό τρόπο το φετινό πρωτάθλημα MotoGP, το οποίο ανέδειξε παγκόσμιο πρωταθλητή τον Marc Marquez. Φοβεροί αγώνες οι φετινοί, καταπληκτικές στιγμές απίστευτα υψηλού θεάματος και αγωνία μέχρι την τελευταία στιγμή. Τι θα θυμόμαστε;
Καταρχάς την ταχύτητα του 24χρονου Marquez. Αδιαμφισβήτητα ο ταχύτερος όλων, με μία εξωπραγματική αντίληψη η οποία του δίνει την ικανότητα να ξεζουμίζει την Honda του και να σώνει βέβαια πεσίματα. Σίγουρα θα μας χαρίσει πλούσιο θέαμα και στο μέλλον.
Θα θυμόμαστε επίσης την φιλότιμη προσπάθεια του Dovisiozo, ο οποίος εκτός από γρήγορος και έξυπνος είναι και ιδιαίτερα συμπαθής. Χρωστάει πολλά η Ducati φέτος σε αυτόν αλλά και στον μεγαλοφυή τεχνικό διευθυντή της, τον Gigi Dall’Igna που εξέλιξε μοτοσυκλέτες που πλέον σέβονται όλοι. Τον είδαμε το καλοκαίρι σε ένα εστιατόριο στα Χανιά να τρώει με την οικογένειά του – σεβαστήκαμε τις διακοπές του και απλώς του είπαμε πόσο θαυμάζουμε αυτό που έχει καταφέρει. Χαμογέλασε ταπεινά και μας ευχαρίστησε με μία σεμνότητα που μόνο οι βαθιά σοφοί άνθρωποι υψίστου επιπέδου διαθέτουν. Αντίθετα με τον γλοιώδη εγωιστή Lorenzo που βάζει το συμφέρον του μπροστά από αυτό της εταιρείας που τον πληρώνει, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
Θα θυμόμαστε οπωσδήποτε τις στιγμές του Valentino και τις κόντρες του με την πανίσχυρη πιτσιριακαρία – όμως κέρδισε στο Silverstone, ανέβηκε στο βάθρο και έδειξε ότι στα 39 του είναι ακόμα υπολογίσιμη αξία. Ευχόμαστε η Michelin να έχει σταθερή ποιότητα στα ελαστικά της του χρόνου, τα Yamaha να βρουν αυτό που τους λείπει και σε κάθε αγώνα να κινδυνεύουμε από έμφραγμα όπως φέτος!

Διαβάστε επίσης  Issue 788

For more about GAS: http://www.gasmoto.gr/

https://www.facebook.com/GASMotosportCulture/?fref=ts