Σε μία χώρα όπου επικρατεί το χάος οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, υπάρχουν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις από ελληνικές εταιρείες που μεγαλουργούν. Μία από αυτές είναι η DNA του Ντίνου Νικολαΐδη και του γιου του, Μάριου, οι οποίοι έφτιαξαν μέσα σε ένα χρόνο (!) μία εξωτική μοτοσυκλέτα που χάζεψε κόσμος και κοσμάκης τον προηγούμενο μήνα στη Διεθνή Έκθεση Μοτοσυκλέτας EICMA στο Μιλάνο.
Τα φίλτρα αέρος που φτιάχνει ηελληνική DNA διαπρέπουν παγκοσμίως: από τα 350.000 προϊόντα που κατασκευάζουν ετησίως, το 12% περίπου πωλείται εγχώρια και το 88% σε 42 χώρες στο εξωτερικό. Είχαμε τη χαρά να μιλήσουμε τηλεφωνικά με τον Μάριο, ο οποίος μας εξήγησε ότι επειδή τελευταία φτιάχνονται πολλές custom café racers (ειδικά στην Ιαπωνία), στις οποίες τα φίλτρα αέρος είναι σε κοινή θέα, ως μέρος του design, αποφάσισαν με τον πατέρα του να δημιουργήσουν μία μοτοσυκλέτα «μπουτίκ», που θα φοράει ό,τι καλύτερο λειτουργικά και σχεδιαστικά υπάρχει ή μπορεί να κατασκευαστεί από τους ίδιους.
Χρησιμοποίησαν τον δικύλινδρο V κινητήρα 990 κυβικών της ΚΤΜ και το πλαίσιο από την RC8R και σχεδίασαν, κατασκεύασαν και συναρμολόγησαν στο εργοστάσιό τους στη Μάνδρα Αττικής ΟΛΑ τα υπόλοιπα εξαρτήματα που απαρτίζουν το δίτροχο αυτό κόσμημα. Επίσης, προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο το φίλτρο τους Stage 3-ΜΚ3 που έχει το διεθνούς κύρους βραβείο «Reddot Product Design Award 2012». Είναι τόσο ενδιαφέρουσα η ιστορία, με τόσες ζουμερές λεπτομέρειες και πληροφορίες, που αξίζει να διαβάσετε περισσότερα στο siteτης μοτοσυκλέτας www.dcr017.com, αλλά και στο τεύχος Δεκεμβρίου του ΜΟΤΟ. Ιδού μία ελληνική δημιουργία που που ανταγωνίζεται επάξια τις καλύτερες του κόσμου στο είδος της!

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival Crete: New Location at Heraklion

For more about GAS: http://www.gasmoto.gr/

https://www.facebook.com/GASMotosportCulture/?fref=ts