Ευκαιρία να ξεσκονίσεις τις φωτογραφικές σου ικανότητες, ειδικά τώρα που σε λίγες μέρες έχουμε την Gasόβολτα. Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, όσο πιο πολύ χρόνο αφιερώνεις σε κάτι τόσο καλύτερος γίνεσαι. Οι μηχανές και τα κινητά μπορεί να είναι πολύ έξυπνα στις μέρες μας, αλλά όταν δεν γνωρίζουμε μερικούς βασικούς κανόνες, τότε δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα. Αν και η φωτογραφική τέχνη μπορεί να γίνει πολύ περίπλοκη, τα περισσότερα λάθη είναι σχετικά βασικά. Όλοι μπορούν να βελτιώσουν την τεχνική τους ακολουθώντας μερικές πολύ απλές συμβουλές. Γι’ αυτό βγάλτε την μηχανή από το συρτάρι, ξεθάψτε τις οδηγίες χρήσεως και συνεχίστε το διάβασμα.

1. Μάθε τη μηχανή σου. Κανόνας πρώτος = RTFM: Read The Fucking Manual. Μελέτησε και κατανόησε πως δουλεύει το εργαλείο.

2. Δώσε τόση προσοχή στο φόντο, όση και στο αντικείμενο. Αφαίρεσε ό,τι δεν χρειάζεται εάν μπορείς (Θάμνους, γλάστρες, ζώα, τυχαία ζωντόβολα που περνάνε κλπ)

3. Δοκίμασε διάφορες οπτικές γωνίες. Αν χαμηλώσεις ή πας πιο ψηλά; Αν γείρεις τη φωτογραφική μηχανή;

Διαβάστε επίσης  Εγκαίνια iReady Service & Accessories: Special Guest Andreasondecks (05/4)

4. Από που έρχεται το φως; Συνήθως διαγώνια είναι καλύτερα απ’ ότι από πίσω σου.

5. Όταν αποκτήσεις αυτοπεποίθηση πειραματίσου με τα αποτελέσματα των προτεραιοτήτων ταχύτητας και διαφράγματος (τι είναι αυτά τώρα ε; Διάβασε το βιβλιαράκι ντε…)

6. Μελέτησε τις φωτογραφίες από τα περιοδικά και δοκίμασε να βρεις πώς τραβήχτηκαν. Από που ερχόταν το φως; Γιατί πέτυχε η σύνθεση (ή γιατί όχι); Πως αλληλεπιδρούν το αντικείμενο με το φόντο;

7. Μην φοβάσαι να πειραματίζεσαι. Είναι ο καλύτερος τρόπος μάθησης.
Για να δούμε τι φωτογραφίες θα τραβήξετε για να ποστάρουμε στην σελίδα μας!

For more about GAS: http://www.gasmoto.gr/

https://www.facebook.com/GASMotosportCulture/?fref=ts