Δεύτερο Southbreak Jam. Να υποθέσω ότι πήγε πολύ καλά το πρώτο, για να υπάρχει και συνέχεια;
Το πρώτο SouthBreak Jam πήγε πάρα πολύ καλά και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους. Όσοι ήταν παρόντες, διαγωνιζόμενοι και μή πέρασαν πολύ όμορφα και δεν θα γινόταν να μην το ξανακάνουμε για δεύτερη χρονιά.

Τι διαφορετικό έχει το φετινό σε σχέση με πέρυσι;
Φέτος διαφοροποιούνται κάποια πράγματα όσον αφορά το διαγωνιστικό μέρος. Τα Battles στην κατηγορία των μεγάλων θα είναι ένας εναντίον ενός και όχι δύο εναντίον δύο όπως πέρυσι. Επίσης, θα υπάρχουν show έκπληξη και guest. Τέλος, εκτός από το χρηματικό έπαθλο και τα δώρα, ο νικητής εξασφαλίζει μια θέση (wildcard) στην τελική 16αδα του B.O.T.Y Balkans που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαΐου στην Θεσσαλονίκη, με πληρωμένα μεταφορικά, διαμονή και το κόστος συμμετοχής κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Κρήτη.

Φαντάζομαι ότι το επίπεδο του διαγωνισμού εξαρτάται σημαντικά και από τους guest. Στο φετινό έχουμε κάποιους σημαντικούς προσκεκλημένους;
Όπως αναφέραμε ήδη, και φέτος θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε σημαντικούς προσκεκλημένους. Αυτοί είναι οι κριτές μας Bboy Constantine, Bboy Torch και Bboy Zerow οι οποίοι είναι καταξιωμένοι χορευτές με μεγάλη εμπειρία και διακρίσεις και ο Dj Rawkuts ο οποίος είναι μοναδικός στο είδος του. Ακόμη θα έχουμε τον Duck από Ρωσία, ένας διακεκριμένος Rocker.

Που έχεις φανταστεί να φτάσει ο διαγωνισμός;
Το SouthBreak Jam έχει σκοπό να φέρει πιο κοντά όσους αγαπούν την κουλτούρα του HipHop, το συγκεκριμένο είδος χορού και μουσικής. Στόχος μας λοιπόν είναι να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο διαγωνιζόμενοι από όλο τον κόσμο να το έχουν ως σημείο συνάντησης.

Διαβάστε επίσης  Issue 789

Η μέχρι τώρα συμμετοχές είναι ικανοποιητικές;
Οι συμμετοχές είναι πάρα πολλές και το ευχάριστο είναι οτι εκτός από την Κρήτη έχουμε συμμετοχές απο όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.

Μπορεί να έρθει κόσμος που δε διαγωνίζεται για να παρακολουθήσει το event;
Φυσικά και μπορεί να έρθει κόσμος που δεν διαγωνίζεται, να πιει το ποτό του και να διασκεδάσει. Εμείς σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους να περάσουμε τέλεια στις 21 Απριλίου 2018 στο Βυρσοδεψείο.

To breakdance έχει «όριο ηλικίας»;
Το Breakdance δεν έχει όριο ηλικίας. Υπάρχουν χορευτές σε μεγάλη ηλικία που είναι καλύτεροι από άλλους σε μικρότερη. Σίγουρα όσο πιο μικρός ξεκινήσεις τόσο το καλύτερο, αλλά σημασία έχει η προπόνηση. Πρέπει να έχεις υπομονή και να προπονείσαι συστηματικά και θα φτάσεις στον στόχο σου.

Τα Χανιά μας έχουν κάποια ταλέντα που θα ξεχώριζες;
Τα Χανιά όσο περνάει ο καιρός αποδεικνύουν οτι έχουν ένα καλό επίπεδο στον τομέα του Breaking. Η νέα γενιά έχει πάρει στα σοβαρά τον χορό αυτό και έχει καταφέρει να φέρει διακρίσεις και να αφήσει το στίγμα της σε Πανβαλκανικούς αγώνες. Ελπίζουμε το SouthBreak Jam να είναι ένα κίνητρο για τα παιδιά και ένα μέσο για να τα προωθήσει σε διαγωνισμούς του εξωτερικού.