Την προηγούμενη φορά γράψαμε για την επίσκεψη στην Ελλάδα τριών κορυφαίων στελεχών της αγαπημένης μας ιαπωνικής SHOEI – του πρόεδρου, του διευθυντή προϊοντικού σχεδιασμού και του manager για το τμήμα MotoGP. Τι είπαν για τον ανταγωνισμό και για τα υλικά κατασκευής που χρησιμοποιούν στα κράνη τους;
Ότι στην Ευρωπαϊκή αγορά οι πιο σημαντικοί ανταγωνιστές τους (στην κορυφαία κατηγορία κρανών) είναι οι Arai και Schuberth. Eπίσης οι Ιταλοί και οι Γάλλοι περιλαμβάνουν μερικά highend μοντέλα κρανών στην γκάμα τους, αλλά δεν αποτελούν σοβαρή απειλή σε νούμερα πωλήσεων για την Shoei. Έτσι είπε ο Πρόεδρος που δεν μασάει τα λόγια του. Ο διευθυντής του τμήματος σχεδιασμού Shintaro Ohno έδωσε ιδαίτερη σημασία στα υλικά. Είπε ότι ο συνδυασμός υλικών που χρησιμοποιούν είναι ο καλύτερος όλων προσφέροντας κορυφαία ασφάλεια και αντοχή, με χαμηλό βάρος. Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν ανθρακονήματα (carbon fiber) όπωςάλλεςεταιρείες, ενώ θεωρούν ότι αν το υλικό αυτό ήταν το καλύτερο θα είχε εξαπλωθεί η χρήση του στην βιομηχανία κρανών, ενώ συμβαίνει το αντίθετο. Η SHOEI χρησιμοποιεί fiberglass ενισχυμένο με οργανικές ίνες που μετά από δοκιμές δεκαετιών και εκατομμύρια κράνη, έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί τον απολύτως καλύτερο συνδυασμό αντοχής και χαμηλού βάρους.
Όσο για το πιο επιτυχημένο χρώμα, είναι αυτό που λανσάρει ο Marc Marquez, τα σχέδια του οποίου έχουν πουλήσει περισσότερα από 30.000 κράνη (από την περσινή παραγωγή των 530.000 κρανών!), δηλαδή περίπου το 5% του συνόλου. Και να ξέρετε ότι το κράνος του πρωταθλητή των MotoGP δεν έχει απολύτως καμία διαφορά με το δικό σας εκτός των χρωμάτων!

Διαβάστε επίσης  Εγκαίνια iReady Service & Accessories: Special Guest Andreasondecks (05/4)

For more about GAS: http://www.gasmoto.gr/

https://www.facebook.com/GASMotosportCulture/?fref=t