Σε λίγες μέρες η πρώτη μέρα στη σχολή θα είναι γεγονός, κι εσύ, ως πρωτάκι, είναι λογικό να αισθάνεσαι αγωνία! Χρειάζεσαι έναν μπούσουλα, κι εμείς δεν έχουμε, παρά να στον δώσουμε!

Συμβουλή: Μην τον εφαρμόσεις μόνο την πρώτη μέρα, και μετά ξαναδείς τη σχολή σου στην περίοδο της εξεταστικής…

1. Τι θα φορέσεις
Κάτι απλό, άνετο και που δεν τραβάει την προσοχή. Δεν χρειάζεται να κάνεις μπαμ από την πρώτη μέρα στη σχολή. Ένα τζινάκι με σταράκια, είναι ό,τι πρέπει. Tip: Πάρε μεγάλη τσάντα, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις χαρτούρα (από γραμματεία, μαθήματα, προγράμματα κτλ)

2. Μόνη σου ή με τις φίλες σου;
Μόνη σου, φυσικά. Μπορεί να μην αισθάνεσαι άνετα, αλλά θα σε αναγκάσει να βρεις πιο γρήγορα παρέα. Και προς θεού: όχι μαμάδες! Είναι τραγικό! Είσαι 28 χρονών γαϊδούρα!

3. Τι να πάρεις μαζί σου
Δεν είμαστε σχολείο πια. Ένα τετράδιο και ένα στυλό είναι αρκετό. Μαζί με το καλύτερο χαμόγελό σου! Δες εδώ 15 πράγματα που δεν το πιστεύεις αλλά θα σου λείψουν από το σχολείο.

Διαβάστε επίσης  Issue 787

4. Πως θα συμπεριφερθείς στους καθηγητές
Καλό θα ήταν την πρώτη μέρα να μην πας να τους γνωρίσεις επί τόπου. Είναι λίγο γλείψιμο να πας με την μία να τους συστηθείς, άσε που παραπέμπει και σε σχολική συνήθεια. Στα επόμενα μαθήματα, μπορείς να το κάνεις.

5. Πως θα συμπεριφερθείς στους συμφοιτητές σου
Με τον καλύτερο τρόπο! Ακόμα κι αν είσαι ντροπαλή, σιγά σιγά θα λυθείς και θα κάνεις παρέα. Γνώρισε όσο περισσότερους μπορείς, μάθε πράγματα για αυτούς και αντάλλαξε τηλέφωνα γιατί μπορεί να σου χρειαστούν και για πρακτικά θέματα. Απόφυγε αυτούς που είναι από κόμματα –γιατί θα σου πρήξουν τα συκώτια! Δες εδώ 10 tips για την φοιτητική ζωή που κανείς δεν σου έχει πει!

6. Τι ψυχολογία θα πρέπει να έχεις
Το βασικό είναι να μην απογοητευτείς. Οι περισσότεροι πρωτοετείς απογοητεύονται, γιατί κόπιασαν πολύ για να περάσουν κάπου, το έχουν στο μυαλό τους αλλιώς και τελικά βλέπουν σπασμένα παράθυρα, βρώμικες αίθουσες, αδιάφορους φοιτητές και καθηγητές. Μην απογοητεύεσαι όμως, καθώς το πρώτο σοκ διαδέχεται η αγάπη για τη σχολή σου –εάν φυσικά σου αρέσει. Και όλα τα υπόλοιπα κακά του ελληνικού πανεπιστημίου, θα τα συνηθίσεις!

Διαβάστε επίσης  GASPIE 2024 - by GAS Motosport Culture

ΠΗΓΗ: http://y-olo.gr/post/3252/prwth-mera-sth-sxolh-pws-tha-ntytheis-ti-tha-peis-ti-den-prepei-na-kaneis