Μια από τις βασικές διαφορές του σχολείου με τη σχολή, είναι η ποικιλία… των ανθρώπων! Στο σχολείο, πάνω-κάτω, έστω και με αποκλίσεις, οι περισσότεροι συμμαθητές είχαν πολλά κοινά με εμάς –στο χαρακτήρα, στην εξωτερική εμφάνιση, στη συμπεριφορά κτλ-. Στη σχολή, ειδικά εάν είναι μεγάλη σχολή και έχει δεκάδες τμήματα, θα δεις κόσμο που απορείς πως γίνεται όλοι αυτοί να είναι στο ίδιο χώρο. Στο Πάντειο, ας πούμε, που ήμουν εγώ, έβλεπες τον μεταλά με τα καρφιά και τα μαύρα ρούχα και δίπλα ακριβώς την δαπίτισσα με την Louis Vuitton.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, τι τύπου άτομα θα γνωρίσεις στη σχολή σου κατά πάσα πιθανότητα –για να είσαι προετοιμασμένη καταλλήλως:

1. Τον γλοιώδη τύπο που την πέφτει σε όλες. Απομακρύνσου, θα σε γεμίσει σάλια!

2. Την κοπέλα που έχει μείνει ακόμα στο λύκειο. Και φέρνει και κασετίνα. Και ροζ μολύβια.

3. Την κοπέλα που ντύνεται λες και βγαίνει στα μπουζούκια. Έξω στήθος, μπούτια και κόκκινο κραγιόν.

Διαβάστε επίσης  Issue 789

4. Τον σπασίκλα του σχολείου που παραμένει και σπασίκλας στο πανεπιστήμιο.

5. Τον σπασίκλα του σχολείου που καλοκαίρι γνώρισε τι εστί σεξ και το παίζει τώρα πολλή ιστορία.

6. Την κοπέλα που μοιράζει φυλλάδια Πανσπουδαστικής. Και έχει δυνατή φωνή σε κάθε συνέλευση. Και μπαίνει στις αίθουσες χωρίς να το περιμένεις.

7. Μια καλή φίλη. Ναι, θα γνωρίσεις άπειρο κόσμο, αλλά ίσως καταφέρεις να κάνεις μια πολύ καλή φίλη από τη σχολή σου, που θα την έχεις για μια ζωή!

8. Έναν γκέυ ή μια λεσβία. Must σε κάθε σχολή, και –συνήθως- πολύ καλά παιδιά που επιτέλους μπορούν να αισθανθούν πολύ πιο άνετα, σε σύγκριση με το σχολείο.

9. Την ψωνάρα που μένει στην Εκάλη, ήθελε πολύ να πάει Deree για να είναι με τις φίλες της αλλά τι να κάνουμε που πέρασε στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Το στυλ βέβαια παραμένει το ίδιο. Τσάντα που κάνει τέσσερις μισθούς από τον μπαμπά, γυαλί –και μέσα στην αίθουσα- και ύφος. Υπάρχουν βέβαια και κοπέλες, για να είμαστε δίκαιοι, που όντως έχουν λεφτά και όντως τα ρούχα τους είναι πανάκριβα, αλλά δεν έχουν το υφάκι. Αυτές τις συμπαθούμε!

Διαβάστε επίσης  Γυναίκα & Άθληση: Όσα πρέπει να γνωρίζεις από τον Μανώλη Λουπασάκη

10. Τον έρωτα της ζωής σου. Μπορεί να τον έχεις ήδη, ή να τον γνωρίσεις πολύ αργότερα. Υπάρχει όμως, μια μεγάλη πιθανότητα, να τον γνωρίσεις στη σχολή. Ζήσε το, λοιπόν!

ΠΗΓΗ: http://y-olo.gr/post/3366/10-atoma-poy-gnwrizeis-sth-sxolh-soy-apo-to-prwto-eksamhno