Η μόδα είναι εξ ορισμού μια δημοφιλής τάση. Δεν είναι όμως μια σταθερή κατάσταση – η μόδα αλλάζει με το χρόνο. Σίγουρα θυμάστε πολύ καλά, αγόρια και κορίτσια, κάτι φωτογραφίες του Γυμνασίου που έχουμε σκίσει, ή καταχωνιάσει με μεγάλη ντροπή στην καλύτερη περίπτωση, με μαλλί και βάτα στα σακάκια (!) που αν μας έβλεπαν σήμερα θα τρώγαμε πολύ κράξιμο.
Η μόδα ξεκινάει από λίγους επίλεκτους “διαμορφωτές άποψης”, διαρρέει στη μάζα, φτάνει την απόλυτη κορυφή και τελικά αρχίζει να πέφτει μέχρι να εξαφανιστεί από εκεί που ήρθε, με ρυθμό ανάλογο της ταχύτητας που εξαπλώθηκε. Γι’ αυτό μερικές τάσεις έρχονται και φεύγουν σαν κομήτες, ενώ άλλες ανεβαίνουν, κρατάνε και κατεβαίνουν με μεγαλύτερη καθυστέρηση. Μερικές φορές η μόδα μοιάζει με κυματομορφή ημιτόνιου, ανεβοκατεβαίνει περιοδικά κάθε λίγα χρόνια. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η μόδα είναι αυτοέκφραση, η προσωποποίηση του “εγώ”. Εμείς όμως θεωρούμε ότι είναι προσωπική ψευδαίσθηση. Ενώ ίσως αθώα πιστεύουμε ότι φοράμε αυτό που είμαστε, η μόδα αποκαλύπτει την βαθιά πραγματικότητα του ποιοι είμαστε και ποιοι θέλουμε να είμαστε. Για αυτό το λόγο η μόδα έχει πολλή πλάκα ώρες ώρες.
Ασφαλώς ούτε ο χώρος της μοτοσυκλέτας και του εξοπλισμού ξεφεύγει από τις μοιραίες αλλαγές της μόδας. Θυμάστε την ψύχωση που επικρατούσε πριν μερικά χρόνια, με τα “διακοσμητικά” γούνινα αυτιά, ουρές ή κέρατα που βεντούζαραν οι ιδιοκτήτες στα κράνη τους, ακόμα και σε κάποια πανάκριβα κορυφαία κράνη; Ή τα δερμάτινα πολύχρωμα jacket με τις φίρμες-χορηγούς τσιγάρων, βενζίνης και μπουζί; Ευτυχώς πήγαν από εκεί που ήρθαν σχετικά γρήγορα. Ευχόμαστε να μην τα ξαναδούμε, με τη μόδα όμως ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος!

Διαβάστε επίσης  AlmyVita: Η πολυτέλεια που σας αξίζει..τώρα δίπλα σας!

For more about GAS: http://www.gasmoto.gr/

https://www.facebook.com/GASMotosportCulture/?fref=t