Και έρχεται η μέρα που η αγωνία τελειώνει, οι πολυπόθητοι πίνακες αναρτώνται.

Το αποτέλεσμα όμως δεν είναι αυτό που περίμενες. Και τώρα τι γίνεται που το όνομα σου δεν βρίσκεται μέσα στα ονόματα των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ή η σχολή που είχες όνειρο να εισαχθείς ,δεν είναι αυτή που ήθελες;
Αν ο δρόμος που ήθελες να ακολουθήσεις φαίνεται προς το παρόν κλειστός…τότε αλήθεια μήπως τελικά ήρθε η ώρα να αλλάξεις διαδρομή;

Σε πρώτη φάση θα πρέπει να μελετήσεις διεξοδικά ότι η επαγγελματική ανάπτυξη δεν είναι αποτέλεσμα μιας στιγμιαίας απόφασης. Η ανάπτυξη σταδιοδρομίας είναι μία δια βίου διαδικασία, που αρχίζει από τις δραστηριότητες της προσωπικής ζωής και εξελίσσεται μέσω των ποικίλων ρόλων και των δραστηριοτήτων. Η αποτυχία μπορεί να φαίνεται προσωρινά σαν αποτυχία, στην πραγματικότητα όμως είναι ένα ταξίδι που σε προετοιμάζει για να περάσεις μέσα από αυτήν στην επιτυχία.
Αφετηρία στο νέο σου αυτό ταξίδι, θα πρέπει να αποτελέσει η σωστή επιλογή της κατεύθυνσης σπουδών με τις σημερινές συνθήκες της αγοράς εργασίας. Η επιλογή ενός τομέα σπουδών που έχει μέλλον και θα προσφέρει υψηλά ποσοστά επαγγελματικής αποκατάστασης είναι ύψιστης σημασίας για τους νέους στην Ελλάδα της κρίσης.
Μέσα σε αυτές τις επιλογές, οι τουριστικές – επισιτιστικές σπουδές προσφέρουν πρόσφορο έδαφος για επαγγελματική αποκατάσταση, καθώς ο Τουρισμός αποτελεί τον βασικότερο πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του SETE η συμμετοχή του τουρισμού στην απασχόληση ξεπερνά το περσινό 10,4%, το οποίο ήταν το υψηλότερο ποσοστό που έχει επιτύχει ποτέ.
Έτσι η επιλογή σπουδών που έχει να κάνει με τον τουρισμό μπορεί να θεωρηθεί σαν την πλέον ασφαλή, μέσα στον κόσμο του ανταγωνισμού της κρίσης και της ανεργίας. Οι επιλογές απασχόλησης πολλές, καθώς καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών μορφών εργασίας που είναι διαθέσιμες στον τουριστικό τομέα.
Αν λοιπόν ο προορισμός του νέου ταξιδιού έχει οριστεί , δεν μένει παρά να ακολουθήσεις μερικά βήματα προκειμένου να φτάσεις εκεί.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ξεκινήστε τη μέρα σας σωστά!

Επιλογή σωστού εκπαιδευτηρίου
Η επιλογή ενός σωστού τουριστικού εκπαιδευτηρίου που θα σου προσφέρει υψηλές προδιαγραφές υπηρεσιών και δομημένα προγράμματα σπουδών είναι το πιο σημαντικό βήμα προκειμένου να διαφυλαχθεί το νέο αυτό ξεκίνημα. Η επιλογή ενός εκπαιδευτηρίου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν πολλοί παράμετροι που θα μας κάνουν να επιλέξουμε ή να απορρίψουμε και σίγουρα διαφοροποιούνται για τον καθένα. Το σίγουρο είναι ότι μέσα σε αυτές τις επιλογές, ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτήριο τουριστικής εκπαίδευσης, θα πρέπει να βρίσκεται στις πρώτες επιλογές σου καθώς παρέχει γνώσεις εστιασμένες στο αντικείμενο σπουδών σου. Παράλληλα τέτοιου είδους εκπαιδευτήρια δίνουν βαρύτητα στην καλλιέργια της κριτικής σου ικανότητας, στην ενίσχυση της κοινωνικής ευθύνης, στην δημιουργια πλαισίου αναφοράς υλοποιήσιμων στόχων, που θα αποτελέσει για εσένα το εναρκτήριο σημείο σου για μια επιτυχημένη καριέρα στο χώρο της Τουριστικής Βιομηχανίας.

Σωστή ενημέρωση και επιλογή ειδικότητας
Το αμέσως επόμενο σημαντικό βήμα , είναι να μην χάσεις πολύτιμο χρόνο χωρίς να ξέρεις τι είναι αυτό που πρόκειται να σπουδάσεις. Οι ειδικότητες πολλές αλλά εσύ δεν ξέρεις τι να επιλέξεις. Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης; Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής Τέχνης; Στέλεχος Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας; Ή κάποιο ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης;
Δεν θα πρέπει να αγχώνεσαι. Στα σωστά στελεχωμένα εκπαιδευτήρια υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό που είναι δίπλα σου από την πρώτη στιγμή. Διέθεσε χρόνο προκειμένου να πάρεις τη σωστή ενημέρωση για ότι σε απασχολεί. Το εξειδικευμένο προσωπικό της κάθε σχολής, θα πρέπει να είναι σε θέση να σου απαντήσει σε κάθε ερώτηση που θα κάνεις γύρω από το αντικείμενο σπουδών σου.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

Να θυμάσαι δεν υπάρχουν ασαφής απαντήσεις. Αν είναι κάτι που δεν έχεις καταλάβει, θα πρέπει να επιμείνεις προκειμένου να αποσαφηνιστεί με ξεκάθαρη απάντηση κάθε σου ερώτημα.
Αν ωστόσο δεν έχεις καταλήξει σε ειδικότητα , ζήτησε πληροφορίες για ό,τι σε ενδιαφέρει. Ο υπεύθυνος ενημέρωσης θα πρέπει να είναι σε θέση να σε βοηθήσει να κάνεις την καταλληλότερη επιλογή για εσένα.

Πρόγραμμα σπουδών μέθοδοι εκπαίδευσης
Κατέληξες σε ειδικότητα και αυτό που μένει τώρα είναι να μελετήσεις το πρόγραμμα σπουδών και καταλάβεις πώς μπορείς να μετουσιώσεις τις γνώσεις που θα λάβεις στην καθημερινότητα σου. Θα πρέπει να είσαι σε θέση να ενημερωθείς για τις μεθόδους διδασκαλίας που χρησιμοποιεί το κάθε εκπαιδευτήριο, αλλά και αν το πρόγραμμα σπουδών παρέχει εξατομικευμένα στον κάθε σπουδαστή ένα πεδίο εκμάθησης και εφαρμογής θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων μέσα από βασικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις αποτελεσματικής διδασκαλίας.

Εκπαιδευτική ομάδα
Μέσα σε όλα που θα πρέπει να θυμάσαι είναι να ρωτήσεις ποια είναι η εκπαιδευτική ομάδα που στελεχώνει τα τμήματα. Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα σου δίνουν καθημερινά και απλόχερα γνώσεις. Πόσα χρόνια έχουν συνεργασία με τα εκπαιδευτήρια, είναι σταθεροί ή θα αλλάζουν κάθε εξάμηνο; Μην ξεχνάς ότι από αυτούς θα μάθεις. Είναι πολύ σημαντικό η πορεία τους στον κλάδο να είναι επιτυχημένη.

Διαβάστε επίσης  Trophée Mille 2024: 3η θέση στον 13ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας για ένα δικό μας παιδί!

Δίδακτρα και παροχές
Η σωστή επιλογή μιας σχολής για υποψήφιους σπουδαστές και κηδεμόνες, που θα παρέχει στους σπουδαστές την δυνατότητα της σωστής εκπαίδευσης αλλά ταυτόχρονα θα διατηρεί και την βέλτιστη σχέση ποιότητας -τιμής είναι και αυτή που έρχεται πρώτη σε προτεραιότητα στις επιλογές τους.
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις από την αρχή ξεκάθαρα τι περιλαμβάνεται στα δίδακτρα μιας σχολής. Ενημερώσου για όλες τις δωρεάν παροχές, τα προνόμια, εκπτωτικές κατηγορίες και τους οικονομικούς διακανονισμούς. Το πιο συχνό λάθος που γίνεται, είναι ότι ορισμένα σημεία στο οικονομικό κομμάτι μένουν ασαφή με δυσάρεστες εκπλήξεις για τον σπουδαστή ή τον κηδεμόνα στην συνέχεια.

Αν όλα αυτά ακολουθηθούν βήμα προς βήμα το ασφαλέστερο και ομορφότερο ταξίδι στη ζωή σου θα έχει μόλις ξεκινήσει…Καλή φοίτηση!

Οι εγγραφές συνεχίζονται στην Hotelier education. 

Ενημερωθείτε τώρα και εξασφαλίστε μια θέση σπουδών στα πιο περιζήτητα τουριστικά επαγγέλματα.

• Ατομικές θέσεις πρακτικής εξάσκησης
• Πρωινά και απογευματινά τμήματα εκμάθησης
• Δωρεάν θεματικά σεμινάρια
• Δυνατότητα ολικής υποτροφίας σπουδών στο 2ο έτος

Υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στο εξειδικευμένο εκπαιδευτήριο τουριστικής εκπαίδευσης της πόλης!

*Σύντομα σε ΝΕΕΣ υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Κέντρο της πόλης!

Ξενοδοχείο Iolida Beach Luxury Resort, Αγία Μαρίνα – Χανιά
Τηλ.: 28210 60807
www.hotelier.edu.gr
info@hotelier.edu.gr
facebook: hotelier.education.official