Η περιοχή Κουμπές οφείλει την ονομασία του στο υπάρχον έως και σήμερα οθωμανικό θολωτό κτίσμα.

Κατά την Τουρκοκρατία ο Κουμπές ήταν Μαυσωλείο στη μνήμη του στρατηγού Γαζή Οσμάν Μπάρμπους , Γάλλου εξωμότη, ο οποίος είχε πέσει στην πολιορκία των Χανίων. Στην ίδια θέση, παράλληλα με τον τάφο του στρατηγού, βρισκόταν και ο τάφος του φεουδάρχη Χαμήτ Βεηζαδέ.

Κάθε Μουσουλμάνος, που περνούσε από το Μαυσωλείο, ήταν υποχρεωμένος να σταθεί σε στάση προσοχής για να τιμήσει τους νεκρούς, κάτι που επιδεικτικά δεν έκανε ο Χατζή Οσμάν πασάς, όταν ήρθε να επιβάλει την τάξη στους γενίτσαρους, γι’ αυτό και πολλοί τον θεώρησαν ως κρυπτοχριστιανό.

Σε αυτό το ιστορικό κτίσμα αλλά και στον ανακαινισμένο του χώρο, ο “Κουμπές” εδώ και 3 δεκαετίες προσφέρει στο χανιώτικο -και όχι μόνο- κοινό την απαράμιλλη ποιότητά του στο φαγητό, η οποία και τον καθιέρωσε ως ένα από τα πιο διαχρονικά σημεία αναφοράς στην εστίαση. Ο “Κουμπές” πλέον, με τον ολοκαίνουργιο χώρο του μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες παρέες και κοινωνικές εκδηλώσεις. Εκτός από τα γνωστά σε όλους ψητά του “Κουμπέ”, το περιβόητο κοντοσούβλι του και το πεντανόστιμο κοκορέτσι, μπορείτε πλέον να απολαύσετε ξεχωριστά μαγειρευτά πιάτα, όπως αρνί με σταμναγκάθι, χοιρινό με σέλινο και πολλά άλλα!

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Η live διασκέδαση στα καλύτερά της! (10/4 - 23/4)