Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς των laptop είναι η θερμοκρασία. Όταν ένα laptop ανεβάζει θερμοκρασία (υπερθερμαίνεται), υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκληθεί μεγάλη βλάβη στα εσωτερικά σημεία του. Στο chip της κάρτας γραφικών, στη μητρική πλακέτα, στον επεξεργαστή και στο κύκλωμα της τροφοδοσίας. Και να φτάσει σε ένα σημείο που η βλάβη να είναι μη επισκευάσιμη.
Γι αυτό λοιπόν, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διατηρούμε καθαρά τα εσωτερικά σημεία του laptop. Προτιμότερο είναι εκείνος που θα αναλάβει τον εσωτερικό καθαρισμό του μηχανήματος να είναι εξειδικευμένος τεχνικός, γιατί αν δεν είναι η πιθανότητα να προκαλέσει βλάβη ή βλάβες εκεί που δεν υπάρχουν είναι πολύ μεγάλη.
Κατά τον καθαρισμό πρέπει να γίνει αλλαγή όλων των απαραίτητων , αρχικά τοποθετημένων από τον κατασκευαστή, θερμαγώγιμων υλικών με νέα σε κατάλληλη ποσότητα (thermal paste) και στο κατάλληλο πάχος (thermal pads). Τοποθέτηση λανθασμένων υλικών μπορεί να επηρεάσει έως και σε βαθμό αποκόλλησης τα ολοκληρωμένα κυκλώματα, από την μη σωστή άντληση της θερμότητας από την ψύκτρα.
Και να θυμάστε ότι ο τακτικός καθαρισμός και συντήρηση του μηχανήματος επηρεάζει άμεσα τη διάρκεια ζωής αυτού.

Διαβάστε επίσης  Του Λωλοστεφανή - by GAS Motosport Culture