Την προηγούμενη φορά μιλήσαμε για μία από τις κυριότερες αλλά και υποβαθμισμένες αιτίες βρόντων, το «άγχος του κυνηγιού των κολλητών που πάνε χωρίς αύριο». Σήμερα όμως θα πούμε για την απολύτως σημαντικότερη, η οποία κατά τη γνώμη μας είναι η απόλυτη άγνοια ακόμα και των βασικών κανόνων ασφαλούς οδήγησης.
Μην πετάγεσαι εκεί στη γαλαρία εσύ προπέτη, που νομίζεις ότι παίζεις τα βασικά στα δάχτυλά σου και ότι αυτό το κείμενο αφορά τους άλλους. Εάν σε ρωτήσουν πριν από μια στροφή:Ποια είναι η κατάλληλη γραμμή που πρέπει να πάρεις, πού πρέπει να ξεκινήσεις τα φρένα, πού να κατεβάσεις ταχύτητες στο κιβώτιο, πού να αφήσεις τα φρένα, πώς θα δώσεις κλίση στη μοτοσυκλέτα, πόση γωνία κλίσης θα χρησιμοποιήσεις, πόσο γρήγορα θα δώσεις κλίση, πού θα ανοίξεις το γκάζι, πόσο γρήγορα θα το ανοίξεις, πού θα σημαδεύει η μοτοσυκλέτα υπό κλίση, πώς θα κάνεις διορθώσεις αν χρειαστεί μέσα στη στροφή, πού θα κοιτάς, πώς θα τοποθετήσεις το σώμα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη στροφή, είσαι σίγουρος ότι ξέρεις να απαντήσεις; Εάν δεν ξέρεις τότε πας κατά τύχη και τότε πάλι κάποια στροφή θα σε «ξαναπετάξει έξω» πηγαίνοντας την καρδιά σου στην Κούλουρη.
Η σβέλτη αλλά ασφαλής οδήγηση μοτοσυκλέτας είναι μία τέχνη που (όπως όλες) απαιτεί δίψα για μάθηση, κόπο, προσπάθεια, επιμονή, υπομονή και πολλή θέληση για να γίνει κτήμα μας. Εάν όμως τα καταφέρετε, θα είστε από αυτούς που θαυμάζουμε όλοι: ώριμοι, σοφοί, μύστες, δεξιοτέχνες της οδήγησης, που πηγαίνουν σβέλτα, με αυτοπεποίθηση και ασφάλεια. Τόσα βιβλία, βίντεο, ειδικά σχολεία υπάρχουν. Τι περιμένετε;

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Η live διασκέδαση στα καλύτερά της! (10/4 - 23/4)

For more about GAS: http://www.gasmoto.gr/

https://www.facebook.com/GASMotosportCulture/?fref=t