«Θέλει συνέχεια το προηγούμενο άρθρο», μου είπε πρωί πρωί ο Χαρίλαος, το δεξί μας χέρι. «Για πες ρε Χάρη, για δώσε κι άλλο πόνο». «Να πούμε ότι δεν θα χρειάζεται αστυνομικός σε κάθε φανάρι και κάθε διασταύρωση, όλα θα γίνονται αυτόματα με την τεχνολογία. Παρκάρεις πάνω σε ράμπα αναπήρων; Την άλλη μέρα θα δεις χρέωση στην κάρτα σου μισό μηνιάτικο. Και όχι πολύ μακριά, σε ελάχιστα χρόνια. Χιλιάδες επιστήμονες δουλεύουν αυτή την στιγμή που μιλάμε για να είναιδυνατή ηliveεπιτήρηση και η άμεση τιμωρία.»
Ο νους σας πάει στις κάμερες παντού, αλλά αυτό θα είναι πραγματικά το λιγότερο. Τα συστήματα infotainmentαυτοκινήτων και μοτοσυκλετών – οι τεράστιες ψηφιακές οθόνες για κλιματισμό,μουσική,gpsή στις μοτοσυκλέτες τα όργανα με το κοντέρ και τις υπόλοιπες πληροφορίες ταξιδιού ή λειτουργίας των αναρτήσεων και κινητήρα, συνδέονται ήδη στο ίντερνετ μόνα τους ή μέσω του κινητού μας τηλεφώνου. Εκατοντάδες αισθητήρες θα λαμβάνουν δεδομένα από τον τρόπο που οδηγούμε, την διάθεσή μας (από την αναγνώριση προσώπου, τα μάτια, τους καρδιακούς παλμούς κλπ) – όλα αυτά τα δεδομένα θα πηγαίνουν liveστις ασφαλιστικές εταιρείες που ενδιαφέρονται κατά κύριο λόγο, και κατά δεύτερον στην αστυνομία. Τα υπόλοιπα (τρόποι χρέωσης και είσπραξης του πρόστιμου) είναι ασκήσεις για μικρά παιδάκια.
Μπορεί να ακούγεται τρομακτικό και απαισιόδοξο, αλλά όταν ήδη δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε τη μάπα μας από την οθόνη του κινητού και τα socialmedia, τότε ο κόσμος είναι ήδη έτοιμος να δεχθεί την πανοπτική επιτήρηση. Όλα τα δεδομένα της προσωπικής μας ζωής ανήκουν αλλού, γιατί όχι και ηοδική συμπεριφορά και οι παρανομίες μας;

Διαβάστε επίσης  Γυναίκα & Άθληση: Όσα πρέπει να γνωρίζεις από τον Μανώλη Λουπασάκη

For more about GAS: http://www.gasmoto.gr/

https://www.facebook.com/GASMotosportCulture/?fref=t