Ένα από τα ευχάριστα της δουλειάς μας (τι δουλειά δηλαδή, χόμπι επί πληρωμή ας το πούμε καλύτερα), είναι και η ακατάπαυστη εκμάθηση νέων καταπληκτικών γνώσεων. Το τεχνικό σεμινάριο που παρακολουθήσαμε στις εγκαταστάσεις του ΜΟΤΟ ΜΑΡΚΕΤ από τον Mauro Piva , διευθυντή πωλήσεων της Forma, (Ιταλικό εργοστάσιο μποτών μοτοσυκλέτας, μας έμαθε τις δυσκολίες της κατασκευής έτσι ώστε οι μπότες να είναι άνετες, ασφαλείς, αδιάβροχες αλλά και αξιόπιστες.
Λόγω έλλειψης χώρου θα σταθούμε σε αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο: Την αδιαβροχοποίησή τους και συγκεκριμένα τη μέθοδο Out Dry. Όπως ίσως ξέρετε, αυτό που κάνει τις μπότες αδιάβροχες είναι οι μεμβράνες που ράβονται στο εσωτερικό της μπότας, με τις ενώσεις να είναι θερμοκολλημένες για να μην μπάζουν νερό οι ραφές.
Αυτός ο τρόπος είναιμεν αποτελεσματικός,έως ένα βαθμό όμως.Ο κενός χώρος ανάμεσα στη μεμβράνη και το εξωτερικό υλικό (π.χ. δέρμα) με τις ώρες μαζεύει νερό αποτρέποντας την σωστή διαπνοή ενώ ταυτόχρονα διαβρώνονται και οι κολλήσεις της μεμβράνης, συν το ότι αυτή τρίβεται με το δέρμα και με τα χρόνια σκίζεται βάζοντας νερό. Το πότε θα συμβεί αυτό εξαρτάται από τη χρήση και την ποιότητα της όλης κατασκευής – άλλο το Gore-Tex και άλλο το Bourboulithra-Tex.
Η Forma ξεκίνησε να υλοποιεί την μέθοδο Out Dry, η οποία στα μπουφάν εφαρμόζεται καιρό τώρα και που ουσιαστικά ενσωματώνει (laminates όπως λέει και η γιαγιά μου) την μεμβράνη με το εξωτερικό στρώμα.Δεν θα φλυαρήσουμε άλλο με λεπτομέρειες, θα σας πούμε όμως ότι αν θέλετε αδιάβροχες, διαπνέουσες και ανθεκτικές στον χρόνο μπότες,επιλέξτε Out Dr yκαι θα καταλάβετε την διαφορά στην πρώτη καταιγίδα.

Διαβάστε επίσης  Issue 789

For more about GAS: http://www.gasmoto.gr/

https://www.facebook.com/GASMotosportCulture/?fref=t