Το πόσο διασκεδάζουμε με τις περισσότερες αγγελίες προστατευτικού εξοπλισμού δεν μπορούμε να σας περιγράψουμε. Ο βαρώνος Μινχάουζεν και ο Πινόκιο τέτοια ψέματα δεν έχουν πει. Πάρτε για παράδειγμα την τελευταία που διαβάσαμε σήμερα. Αφορούσε καινούργιο μπουφάν ανδρικό μηχανής μάρκας τάδε, μοντέλο τάδε, πέντε εποχών, μπλα μπλα (σάλτσες και τεχνικές λεπτομέρειες), φορεμένο μόνο μια φορά, αρχική τιμή αγοράς (πάνω από εξακόσια ευρώ), που πωλείται σε τιμή ευκαιρίας.
Ας ξεκινήσουμε από το «καινούργιο»: στην φωτογραφία ήταν προφανές και απολύτως ξεκάθαρο ότι ήταν παλιό. Ήταν μεν το σωστό μοντέλο, αλλά η πρώτη γενιά του και τουλάχιστον τετραετίας. Την μεγάλη πλάκα όμως έχει το «φορεμένο μία φορά μόνο». Στη φωτογραφία είναι φθαρμένο, ξεθωριασμένο από τον ήλιο, τσαλακωμένο σαν χιλιοπατημένο πουκάμισο, βρώμικο και σκονισμένο. Και ασφαλώς η αρχική τιμή ως καινούργιο ήταν περίπου 400€, όσο περίπου το πουλούσε στα χάλια που βρισκόταν.
Ένας άλλος γνωστός μας ήρθε και πήρε καινούργιο κράνος. «Την πέταξες επιτέλους ρε την παλιατζούρα που είχες αγοράσει πριν από δέκα χρόνια;» «Τι λέτε ρε, το πούλησα εκατό ευρώ σε έναν στο ίντερνετ!». Ξέρετε κάτι; Δεν φταίνε αυτοί που ζητούν παράλογα χρήματα, καθένας έχει δικαίωμα να λέει και να πουλάει ό,τι θέλει. Πρέπει ο υποψήφιος αγοραστής να έχει πάντα το νου του και να είναι πονηρεμένος. Δόξα τω Θεώ υπάρχει διαδίκτυο, φίλοι, γνωστοί και επαγγελματίες που μπορεί οποιοσδήποτε να ψάξει, να μάθει, να ρωτήσει. Η πρόσβαση στη γνώση ποτέ δεν ήταν τόσο γρήγορη και εύκολη όσο σήμερα. Η άγνοια δεν δικαιολογείται, ούτε η τεμπελιά. Προσέξτε μην σας πιάνουν κορόιδο!

Διαβάστε επίσης  Issue 787

For more about GAS: http://www.gasmoto.gr/

https://www.facebook.com/GASMotosportCulture/?fref=t