Η σημαντικότερη στιγμή της βραδιάς ήταν αναμφίβολα η τεράστια νίκη της ταινίας «Τα Παράσιτα», αφού για πρώτη φορά μια ξενόγλωσση ταινία κέρδισε το κορυφαίο χρυσό αγαλματίδιο της διοργάνωσης. Εξάλλου ο σκηνοθέτης και συν-δημιουργός της ταινίας, Bong Joon-ho, κατέκτησε και τα τέσσερα αγαλματίδια που διεκδικούσε, αυτά της Καλύτερης Ταινίας, της Καλύτερης Σκηνοθεσίας, του Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, αλλά και της Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Τις εντυπώσεις έκλεψε και ο Joaquin Phoenix, με τον λόγο του κατά την παραλαβή του βραβείου του. Ο 45χρονος σταρ ακολούθησε την τακτική που είχε και στις προηγούμενες βραβεύσεις του, τη φετινή σεζόν, και μίλησε για τη σημασία της Δικαιοσύνης σε κάθε της εκδοχή. «Όταν ήταν 17 χρονών, ο αδελφός μου έγραψε έναν στοίχο: “τρέξε να σωθείς με την αγάπη και η ειρήνη θα ακολουθήσει”» είπε στο τέλος του λόγου του, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του εκλιπόντος River Phoenix.

O Brad Pitt κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ Β’ Αντρικού Ρόλου για το Once Upon A Time in Hollywood και το αφιέρωσε στα παιδιά του. «Σε ευχαριστώ Ακαδημία για την μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσες να μου κάνεις. Κουέντιν είσαι αυθεντικός, είσαι μοναδικός, η βιομηχανία θα ήταν φτωχή χωρίς εσένα. Λίο, θα ακολουθώ τα βήματά σου ανά πάσα στιγμή. Σκέφτομαι τους δικούς μου να με πηγαίνουν μικρό σινεμά για να δούμε τους «Δύο Ληστές» και συγκινούμαι. Το αφιερώνω στα παιδιά μου που με έμαθαν όσα ξέρω. Σας λατρεύω…»

Διαβάστε επίσης  Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την κρεατίνη από τον Μανώλη Λουπασάκη

Μια εμφάνιση- έκπληξη είχαμε στη σκηνή των φετινών Oscars. Ο Eminem εμφανίστηκε επί σκηνής ερμηνεύοντας το iconic “Loose Yourself” για το οποίο βραβεύτηκε με Oscar πριν 17 χρόνια, δηλαδή το 2003, όταν το κομμάτι του ακούστηκε στην ταινία “8 Mile”. Πριν εμφανιστεί στη σκηνή μερικά από τα πιο φημισμένα κινηματογραφικά κομμάτια ακούστηκαν στην αίθουσα, θέλοντας να αναδειχθεί ο ρόλος τους και πόσο βοήθησαν τις ταινίες που “έντυσαν”.

Μια μίνι επανασύνδεση είχαμε κατά τη διάρκεια της βραδιάς, αφού ο φακός εντόπισε τη νικήτρια Renee Zellweger να έχει πιάσει κουβέντα με τον πρώην σύντροφό της, Bradley Cooper.

Και αν δεν θυμάστε περισσότερα, οι δυο τους έγιναν ζευγάρι το 2009 για να χωρίσουν το 2011. Ωστόσο, πέρα από τη συντροφιά της πρώην αγαπημένης του, ο Bradley πέρασε αρκετά καλά έχοντας στο πλευρό του τον καλό του φίλο, Brad Pitt.