1. Τρώγε σωστά.

Μη πλακωθείς στα πατατάκια, γαριδάκια, σοκολάτες και ότι πιο ανθυγιεινό έχεις στο σπίτι σου ή προμηθεύτηκες τις προηγούμενες μέρες λες και ερχόταν κατοχή.

Φρούτα και λαχανικά είναι must!

 

 

2. Γυμνάσου καθημερινά. 1 με 2 ώρες την ημέρα είναι αρκετές για να διατηρήσεις κορμί. Ειδικά αν το συνδυάσεις με σωστή διατροφή.

Αν δε ξέρεις τι γυμναστική να κάνεις μπες στο youtube.

Eχει πολλά free αλλά και επί πληρωμή προγράμματα άσκησης στο σπίτι που θα σε βοηθήσουν.

 

3. Διάβασε κάποιο βιβλίο. Ακόμα και αν δεν είσαι φανατικός θα έχεις αρκετό διαθέσιμο χρόνο για χαλάρωση. Από το να βλέπεις κάθε μέρα ειδήσεις και να ρίχνεις τη ψυχολογία σου, επέτρεψε στον εαυτό σου να χαθεί στις σελίδες ενός βιβλίου.

4. Βρες μια ρουτίνα που θα εφαρμόζεις ώστε να βάλεις την καθημερινότητα σου σε τάξη. Αυτό θα σε βοηθήσει να μην αρχίσεις να αναρωτιέσαι τι θα κάνεις κάθε μέρα για να σκοτώσεις το χρόνο σου. Αρχικά ο εγκλεισμός φαίνεται εύκολος αλλά στη πορεία δεν θα είναι το ίδιο.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ήρθε από τα Σφακιά να ξετρελάνει τα Χανιά!

 

5. Παίξε επιτραπέζια παιχνίδια με τη σύντροφο ή την οικογένεια σου.

Είναι σίγουρα προτιμότερο από το να καίγεσαι στα ηλεκτρονικά παιχνίδια που παίζεις μόνος σου χωρίς διάδραση.

 

6. Κάνε δουλειές στο σπίτι.

Βίδωσε το ντουλάπι που τόσα χρόνια αμελούσες.

Κάρφωσε το κάδρο που σε παρακαλούσε η γυναίκα σου να κάνεις τόσα χρόνια.

Μην είσαι “λακι” φτιάξε το “πλακάκι”

 

7. Κάνε σχέδια για το μέλλον. Μη σταματήσεις να διατηρείς την αισιοδοξία σου. Κάνε τα πλάνα σου για το καλοκαίρι, για το μέλλον. Επαγγελματικά, προσωπικά η και οικογενειακά. Τα όνειρα, οι στόχοι δεν πρέπει να σταματήσουν να είναι μέρος της ζωής σου γιατί αλλιώς χτυπάει η κατάθλιψη τη πόρτα σου.

 

8. Διάβαζε τα άρθρα στο διαδίκτυο αλλά φρόντισε να διασταυρώνεις τη πηγή.

Μην πιστεύεις ότι γράφεται αν δεν είναι αξιόπιστη πηγή.

Αυτές τις μέρες γράφονται πολλές ανακρίβειες γι’αυτό καλό είναι να βλέπεις την πηγή πριν το αναπαράγεις…κυκλοφορούν πολλά fake news, ειδικότερα αυτές τις μέρες.