Μπορεί το Πάσχα φέτος εν μέσω καραντίνας κάποια πράγματα να είναι διαφορετικά, ωστόσο υπάρχουν κάποιες συνήθείες που τα ζώδια τις τηρούν ευλαβικά στο τραπέζι είτε αυτό είναι με δύο άτομα είτε με…δέκα

zodia chillin

Κριός: Έχει το στίγμα της πρωτιάς ο Κριός, πάνω στο πασχαλινό τραπέζι εύκολα μπορείς να τον διακρίνεις, είναι αυτός που πρώτος θα καθίσει, πρώτος θα τσουγκρίσει, και φυσικά πρώτος θα τελειώσει το φαγητό του και θα αποχωρήσει από το τραπέζι. Ανήκει στα ζώδια της φωτιάς, αγαπάει την ένταση ο Κριός, κάτι θα σκαρφιστεί να πει για να φουντώσει τους διαλόγους, να προκαλέσει το γέλιο, την αμφισβήτηση. Είναι αυτός που θα αρχίσει να πειράζει λεκτικά τους γύρω του, δεν θα πτοηθεί να προκαλέσει το χιουμοριστικό καβγαδάκι πάντα μέσα στα πλαίσια του αστείου. Πιθανότατα θα αρνηθεί να δοκιμάσει όλα τα φαγητά, φυσικά και θα κάνει την κριτική του στο αρνάκι, δεν θα έχει σκοπό να συμμαζέψει τις αντιδράσεις του ούτε λόγω των ημερών.

zodia chillinΤαύρος: Ο ήσυχος άνθρωπος που βρίσκεται στην άκρη του τραπεζιού και τρώει ήρεμα και συγκεντρωμένα το φαγητό του χωρίς να συμμετέχεις στις συνομιλίες με την μπουκιά στο στόμα, σίγουρα είναι ένας Ταύρος. Θα τον δεις να είναι προσηλωμένος στην μερίδα του, θα δοκιμάσει όλες τις γεύσεις, μπροστά στο πιάτο του δεν θέλει πολλά χέρια, αντιπαθεί τα παράπλευρα πιρούνια που επιχειρούν να τσιμπολογήσουν το φαγητό του. Θα μιλήσει αφού πρώτα τελειώσει όλο του το φαγητό, δεν θέλει λεκτικές παρεμβολές την ώρα που απολαμβάνει τις γεύσεις του. Σίγουρα από τα τόσα καλούδια που θα έχει επάνω το τραπέζι κάτι θα έχει μαγειρευτεί από τον ίδιο, και φυσικά καλό θα είναι να μην ακούσει αρνητικά σχόλια για το γευστικό του επίτευγμα.

zodia chillinΔίδυμοι: Ανήσυχος και επικοινωνιακός είναι ένας Δίδυμος, ενεργή θα είναι η συμμέτοχη του σε όλα, στο μαγείρεμα, στη σούβλα, στο μοίρασμα των κόκκινων αυγών. Αμέσως μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει έναν Δίδυμο στο πασχαλινό τραπέζι, είναι αυτός που με το ένα χέρι θα τρώει και με το άλλο θα στέλνει ευχητήρια μηνύματα από το κινητό. Πριν φαγωθεί τελείως το ψητό αρνάκι θα φροντίσει να βγάλει κάνα δυο φωτογραφίες έτσι για να υπάρχει στο αρχείο του το πριν και το μετά. Λαλίστατος όπως πάντα, δεν σταματά να μιλάει ούτε όταν έχει γεμάτο το στόμα, σίγουρα θα σηκωθεί δυο τρεις φορές από το τραπέζι για να φέρει κάτι που ξέχασε. Από την πολλή δράση και την ομιλία όταν όλοι οι άλλοι θα έχουν τελειώσει το φαγητό τους ο Δίδυμος ακόμα θα δοκιμάζει πιάτα.

Διαβάστε επίσης  Τα Σαββατοκύριακα στον Αμπαδιώτη είναι live!

Καρκίνος: Λατρεύει τις οικογενειακές συγκεντρώσεις και τα τραπεζώματα ένας Καρκίνος πολύ περισσότερο τα πασχαλινά. Θα μαγειρέψει, θα φτιάξει το γλυκό, θα συμμετέχει στο στρώσιμο του τραπεζιού, θα κάνει και ένα καλαίσθητο σχεδιάκι με τις χαρτοπετσέτες. Ο άνθρωπος που θα έχει αγχωμένη όψη και θα ρωτάει συνέχεια αν το φαγητό που έκανε είναι νόστιμο σίγουρα είναι ένας Καρκίνος. Χρειάζεται απαραιτήτως επιβεβαίωση σχετικά με τη μαγειρική του, και φυσικά όχι μόνο μια φορά, τα θετικά σχόλια θα πρέπει να είναι επαναλαμβανόμενα και να έχουν μεγάλη διάρκεια. Ο Καρκίνος αν δεν ακούσει δυο τρεις φορές από τον καθένα το ‘μπράβο’ δεν μπορεί να βγει από την ανασφάλεια του. Όλα θα φροντίσει να γίνουν στην εντέλεια, τίποτα δεν θα πρέπει να λείπει από το πασχαλινό παραδοσιακό τραπέζι.

Λέων: Στο πασχαλινό τραπέζι εύκολα μπορείς να καταλάβεις πιο φαγητό και πιάτο έχει μαγειρευτεί ή επιμεληθεί από έναν Λέοντα, είναι αυτό που θα έχει την πιο εντυπωσιακή όψη, ο όγκος του θα βγάζει μάτι, και φυσικά το βλέμμα του Λέοντα θα είναι μονίμως εστιασμένο επάνω του. Ο καλοντυμένος και εμφανίσιμος Λέοντας φυσικά και θα επιλέξει να καθίσει στην κορυφή του τραπεζιού, στη θέση που να μπορούν να τον βλέπουν όλοι και αυτός να βλέπει τα πάντα. Από την πλευρά του δεν θα λείψουν τα αρνητικά σχόλια για τις μαγειρικές ικανότητες των υπολοίπων, τσιγκουνιές θα κάνει στις φιλοφρονήσεις, το καλύτερο και το ωραιότερο το πετυχαίνει μόνο από ένας Λέοντας. Δύσκολη θα είναι η στιγμή της αναμέτρησης με τα κόκκινα αυγά, θα είναι τραγικό λάθος αν ο νικητής δεν είναι το αυγό του Λιονταριού.

Παρθένος: Προσκολλημένος στα ‘πρέπει’ είναι ένας Παρθένος συνεπώς στο πασχαλινό τραπέζι όλα θα πρέπει να γίνουν σωστά, να είναι τα πάντα καθαρά, σε τάξη, όλα με πρόγραμμα, με την αρμόζουσα σειρά χωρίς ατασθαλίες και προχειρότητες. Θα τον καταλάβεις έναν Παρθένο, είναι αυτός που θα επιβλέπει, θα επιτηρεί, θα διορθώνει, θα δίνει συμβουλές καθοδήγησης, θα ακολουθεί κατά γράμμα τα καθέκαστα. Η επικοινωνιακή του στάση θα είναι συνετή και μαζεμένη, δεν του αρέσουν οι υπερβολές, αυτό που αντιπαθεί ένας Παρθένος είναι να εκτίθεται ή να προκαλεί την αρνητική προς αυτόν κριτική. Θα στεναχωρηθεί ένας Παρθένος αν ακούσει πως κάτι δεν το έχει κάνει σωστά, ωστόσο από πλευράς του η κριτική του προς τους τρίτους είναι συνήθως αρκετά αυστηρή.

Διαβάστε επίσης  The Cartel side of street food goes at Street Food Festival Chania!

Ζυγός: Οι φιλικές και συγγενικές παρέες μόνο χαρά μπορούν να δώσουν σε έναν Ζυγό, στην πασχαλινή μάζωξη η διάθεση του θα είναι ευχάριστη, βγαίνει στην επιφάνεια η δοτικότητα του. Φυσικά και θα συνεργαστεί με προθυμία για το στρώσιμο του τραπεζιού, θα λάβει συμμετοχή στο μαγείρεμα, στις σαλάτες, θα βάλει και το χεράκι του στα θέματα αισθητικής παρουσίασης. Κεφάτος είναι ένας Ζυγός, θα χορέψει, θα τραγουδήσει, θα πιει και ένα ποτηράκι παραπάνω, είναι από τους χαρακτήρες που τις ζουν έντονα τις στιγμές της διασκέδασης, θα βρει τρόπο να αφυπνίσει το κέφι της παρέας. Ίσως περισσότερο να τραγουδάει και να πίνει και λιγότερο να τρώει, η ουσία στο πασχαλινό τραπέζι για έναν Ζυγό δεν είναι το φαγοπότι, αλλά η καλή παρέα.

Σκορπιός: Ο Σκορπιός ανήκει στους χαρακτήρες που θέλει να έχει πάντα τον έλεγχο των καταστάσεων γιατί αυτό τον κάνει να αισθάνεται ασφάλεια. Θέλει να ξέρει τα πάντα, ποιος μαγείρεψε και τι, ποια μπαχάρια χρησιμοποιήθηκαν και που, πόσο αλάτι έχει το φαγητό, ποιος ήρθε, ποιος έφυγε και που έκατσε. Σκορπιός θα είναι αυτός που θα έχει κατασκοπευτικό ύφος και θα κάνει μυστήριες ερωτήσεις, αυτό είναι το χαρακτηριστικό που τον διακρίνει. Στο τραπέζι θα δοκιμάσει από όλες τις γεύσεις, ωστόσο θα καταλήξει τελικά σε λίγες, συνήθως αποφεύγει το μαγείρεμα, εκτιμά όμως τα φαγώσιμα που θα του προσφέρουν οι τρίτοι. Δεν είναι ιδιαιτέρως διασκεδαστικός, δυσκολία βγάζει στο θέμα του χορού, όταν όλοι οι άλλοι σηκώνονται από το φαγητό για να χορέψουν, αυτός κάθεται εκεί για να φυλάει το τραπέζι να μην φύγει.

Τοξότης: Δραστήριος και κινητικός είναι ένας Τοξότης, στο πασχαλινό τραπέζι φυσικά και θα συμμετέχει σε όλα, θα τη γυρίσει τη σούβλα, και το τραπέζι θα επιχειρήσει να στρώσει και καρέκλες θα προθυμοποιηθεί να πάει να φέρει. Δεν είναι σίγουρο πως αυτό με το οποίο θα καταπιαστεί θα το ολοκληρώσει κιόλας, πάντως παντού θα βάλει το χεράκι του, σε όλα θα βοηθήσει. Πολύ πιθανόν είναι κάποια στιγμή ανάμεσα στο ψήσιμο του αρνιού και στο στρώσιμο του τραπεζιού να χαθεί από το πλήθος, δεν αποκλείεται να τον βρεις στα γύρω βουνά και λαγκάδια να κάνει την εξόρμηση του. Θα θυμηθεί να επιστρέψει πίσω, την ώρα της ομαδικής συγκέντρωσης στο τραπέζι δεν πρόκειται να τη χάσει. Θα είναι ευχάριστος, διασκεδαστικός, θα τραγουδήσει, θα δώσει ώθηση στο κέφι της παρέας.

Διαβάστε επίσης  Food Trucks at Street Food Festival Crete!

Αιγόκερως: Τον ξεχωρίζεις τον Αιγόκερω μέσα σε μια παρέα, εκεί που όλοι τρώνε και μιλάνε για τις γεύσεις και τα αλατοπίπερα εκείνος θα έχει πάρει μονότερμα τον διπλανό του και θα συζητάει για την οικονομική κρίση της χώρας. Πολλές φορές εμμένει στα επαγγελματικά ζητήματα με αποτέλεσμα να ανοίγει άσχετες συζητήσεις σε ανεπίκαιρες στιγμές. Θα την προσφέρει τη βοήθεια του στην κουζίνα και γενικότερα στη διαδικασία προετοιμασίας, θα έχει την προθυμία να κόψει τις σαλατούλες, να μοιράσει τα μαχαιροπήρουνα. Αγαπάει και υποστηρίζει τις παραδόσεις ένας Αιγόκερως, με ευχαρίστηση ζει τις οικογενειακές στιγμές. Είναι τύπος που αν πιει ένα δυο ποτηράκια θα αφήσει στην άκρη τις αναστολές και θα σηκωθεί να χορέψει, προς έκπληξη όλων θα το ρίξει και το τσάμικο.

Υδροχόος: Ο πρωτοποριακός Υδροχόος που αγαπάει τα πολυμέσα και την τεχνολογία και αντιπαθεί τα ξεπερασμένα και τα οπισθοδρομικά, σίγουρα θα διατυπώσει τις ιδέες του για το πώς μπορεί να ψηθεί το αρνί αυτόματα χωρίς να υπάρχει η αναγκαστική κοινή χειροκίνητη παρέμβαση. Φυσικά και θα προτείνει τη μέθοδο που γυρίζει η σούβλα από μόνη της, θα δώσει τις συμβουλές για το πώς πρέπει να ψηθεί σωστά χωρίς να καεί, θα υποδείξει γιατί εννοείται πως τα ξέρει όλα καλά, ότι πει θα είναι το σωστό. Πρακτική θα είναι η μεσολάβηση του σε όλη τη διαδικασία της προετοιμασίας, με έναν ιδιαίτερο και διαφορετικό τρόπο θα επιχειρήσει να στρώσει το τραπέζι και να τοποθετήσει τις καρέκλες.

Ιχθύς: Το αγαπάει το πασχαλινό τραπέζι ένας Ιχθύς, στην προετοιμασία δεν αποκλείεται να εκδηλώσει ακόμα και ηγετικές διαθέσεις, θα θελήσει να βγει μπροστά, να τα κάνει όλα σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα και τις δικές του παραδοσιακές πεποιθήσεις. Τα τηρεί τα έθιμα και δεν θέλει να ξεφεύγει απ αυτά, αυτό που λέει το εθιμοτυπικό θα γίνει, αυτό που ορίζει το παραδοσιακό θα τηρηθεί. Τα εξτριμ και τα εκκεντρικά δεν τα αποδέχεται, με έναν Υδροχόο που θέλει όλα να τα αλλάζει και να τα εκσυγχρονίζει μπορεί και να συγχυστεί τελικά, καλύτερα να μην έχουν μεταξύ σας και πολλά πολλά. Ευχαριστιέται όταν είναι μαζεμένοι όλοι μαζί φίλοι και συγγενείς, νιώθει ασφάλεια στο οικογενειακό περιβάλλον, θα φάει, θα πιει, θα αφήσει το συναίσθημα να τον καθοδηγήσει.

Πηγή: https://www.zwdiasimera.gr