Το απόλυτο viral των ημερών είναι τα videos με τους τέσσερις Γκανέζους χορευτές που κουβαλάνε στην πλάτη τους ένα φέρετρο υπό τη συνοδεία ηλεκτρονικής μουσικής.
Η Δημοκρατία της Γκάνας είναι μία χώρα της Δυτικής Αφρικής με πληθυσμό λίγο πάνω από τα 31 εκατομμύρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2019. Συνορεύει δυτικά με τη Ακτή Ελεφαντοστού, βορειοανατολικά με την Μπουρκίνα Φάσο, ανατολικά με το Τόγκο, και νότια βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Πρωτεύουσα της Γκάνας είναι η Άκκρα, μία πόλη 3 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Με την Αφρική να μην είναι στο επίκεντρο αυτή την περίοδο της πανδημίας, με σχετικά περιορισμένα κρούσματα και θανάτους από τον κορωνοϊό, αλλά με «εύθραυστα» συστήματα υγείας σε πολλές χώρες της μεγάλης αυτής ηπείρου, ας ελπίσουμε εκεί τα πράγματα να εξελιχθούν ομαλά ως το τέλος.

Η Γκάνα βρίσκεται αυτές τις μέρες στο επίκεντρο για έναν άλλο, διαφορετικό, λόγο. Το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από τα memes και videos με τους – διάσημους πλέον – τέσσερις Γκανέζους νεκροπομπούς – δεν τους αποκαλούμε «κοράκια»- που χορεύουν μεταφέροντας στις πλάτες τους το φέρετρο με τον νεκρό για τον «άλλο κόσμο». Όπου και να «γυρίσεις» σε Instagram, Twitter, TikTok και Facebook, θα βρεις μπροστά σου αυτό το video, σε πολλές και διάφορες παραλλαγές.
Το συγκεκριμένο video με τίτλο «Coffin Dance» («Ο Χορός του Φέρετρου») ή αλλιώς «Dancing Pallbearers» και «Dancing Coffin», σύμφωνα με την «επιστημονική» σελίδα Know Your Meme, έκανε την εμφάνισή του τον Φεβρουάριο 2020. Το EDM τραγούδι που συνοδεύει το video είναι το «Astronomia» του Tony Igy.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ξεκινήστε τη μέρα σας σωστά!

Αρκετά νωρίτερα, από το 2015 που κάποια παραβρέθηκε σε μία κηδεία στην Γκάνα και την κατέγραψε με το κινητό της, έχουν κάνει την εμφάνισή τους διάφορα σχετικά videos στο YouTube. Όπως και ένα σχετικό ρεπορτάζ του BBC το 2017, η πηγή για τη δημιουργία των viral videos και memes. Το έθιμο θέλει τον αποθανόντα στο φέρετρο να μεταφέρεται στην τελευταία του κατοικία υπό τη συνοδεία χορού και μουσικής. Ίσως με αυτόν τον τρόπο γιορτάζουν τη ζωή και το θάνατο και το «ταξίδι» σε έναν άλλο κόσμο. Σε κάποιο άλλο video που πρωτοεμφανίστηκε το 2019, οι νεκροπομποί-χορευτές ρίχνουν από λάθος το φέρετρο. Αυτόματα το video κατέλαβε ειδική θέση στο «FAIL πάνθεον», δηλαδή τις εικόνες, memes και videos με δείχνουν διάφορες καταστάσεις με ατυχείς εκβάσεις (πάντα με ένα χιουμοριστικό πρίσμα).Συνήθως οι τέσσερις Αφρικανοί νεκροπομποί-χορευτές εμφανίζονται αμέσως μετά από κάποιο FAIL video, κάτι που δείχνει πως τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον πρωταγωνιστή.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Η live διασκέδαση στα καλύτερά της! (10/4 - 23/4)

πηγή: https://www.athensvoice.gr/