Όσοι από τους εργαζομένους αυτούς επιστρέψουν στην εργασία τους μετά τις 15 Μαΐου δεν θα δικαιούνται τη δεύτερη δόση του επιδόματος.

Από τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη χαλάρωση των περιορισμών στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα καταδειχθεί το ποιοι επαγγελματίες, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ και τον Μάιο.

Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει τη χαλάρωση των μέτρων σε τομείς των οποίων η επαναλειτουργία αξιολογείται με μικρό βαθμό επικινδυνότητας σε ότι αφορά στη διασπορά του ιού στην κοινότητα (π.χ. μικρά καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες με τραπεζοκαθίσματα σε υπαίθριους χώρους). Η άρση των μέτρων θα κλιμακώνεται ανάλογα με τα δεδομένα, με το… ξεκλείδωμα των πολυκαταστημάτων και των μουσείων και των μεγάλων ξενοδοχείων να μετατίθεται για τον Ιούνιο.

Ποιοι λαμβάνουν και ποιοι όχι

Αυτό που είναι εμφανές είναι πως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή και τον Μάιο ή θα ανοίξουν προς το τέλος του επόμενου μήνα, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που θα έχουν κατεβασμένα ρολά και τον Μάιο, θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ και τον Μάιο.

Διαβάστε επίσης  Και τις απόκριες όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Bras de Frères!

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας από την 1η Απριλίου καλύπτονται με το επίδομα των 800 ευρώ ως τις 15 Μαΐου. Όσοι από τους εργαζομένους αυτούς επιστρέψουν στην εργασία τους μετά τις 15 Μαΐου δεν θα δικαιούνται τη δεύτερη δόση του επιδόματος.

Αν όμως η επιχείρηση παραμείνει κλειστή με κρατική εντολή και τον Μάιο ή τα μέτρα προστασίας παραταθούν πέραν της 15ης Μαΐου, θα λάβουν ξανά το έκτακτο επίδομα ανάλογα με τις ημέρες που θα διαρκέσει ο εγκλεισμός.

Πηγή: https://www.insider.gr