Στόχος να καλυφθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν στην εγχώρια αγορά σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας υγειονομικό υλικό στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό.

Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά ο χρόνος για την έναρξη της παραγωγής χειρουργικών μασκών από την Lariplast. Στόχος να καλυφθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν στην εγχώρια αγορά σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας υγειονομικό υλικό στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Η ελληνική βιομηχανία πλαστικών μιας χρήσης ετοιμάζεται μέσα στις επόμενες μέρες να βάλει μπροστά τις μηχανές, ολοκληρώνοντας σε χρόνο – ρεκόρ ένα εξαιρετικά απαιτητικό εγχείρημα που υπό άλλες συνθήκες θα χρειάζονταν μήνες ολόκληρους.

Συνολικά χρειάστηκαν είκοσι μέρες, προκειμένου η ηγετική ομάδα της Lariplast να υλοποιήσει αυτή την πολύπλοκη επένδυση με εθνικό πρόσημο: την εγκατάσταση δυο γραμμών για την παραγωγή χειρουργικών μασκών τύπου 2, στις οποίες υπάρχει μεγάλη έλλειψη και η χώρα χρειάζεται περισσότερο στη μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού. «Δεν νομίζω ότι έχει προηγηθεί κάτι ανάλογο στην Ελλάδα: να δημιουργηθεί από το μηδέν ολόκληρη βιομηχανική παραγωγή. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για αυτό το επίτευγμα. Για το θάρρος και την επιμονή των ανθρώπων μας», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Τσερέπας.

Διαβάστε επίσης  Χαΐνηδες live @ Bras de frères (14/4)

Η περίπτωση της Lariplast αλλά και της Παπουτσάνης στον τομέα των αντισηπτικών έρχονται να αναδείξουν τη σημασία της εγχώριας παραγωγής ειδικά σε περιόδους μεγάλης κρίσης, όπως η σημερινή. Ο αγώνας που κάνουν τα κράτη σε παγκόσμιο επίπεδο για να εξασφαλίσουν υγειονομικό υλικό, επιστρατεύοντας ακόμη και μυστικές υπηρεσίες (!) θέτουν επί τάπητος την ανάγκη απεξάρτησης από τις εισαγωγές μέσα από την ενίσχυση της ντόπιας βιομηχανίας. Η συζήτηση για τους τρόπους που θα μπορέσουν να υποστηριχθούν οι παραγωγικές μονάδες στην χώρα μας οφείλει να ανοίξει άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση… Θα πρέπει επιτέλους το πάθημα να γίνει μάθημα.

Πηγή: http://ethnos.gr