Ένας κλάδος που έχει πληγεί αρκετά και παραμένει μετέωρος είναι ο κλάδος των γάμων και δεξιώσεων, τόσο των εγχώριων, όσο και των γάμων που είχαν προγραμματίσει αρκετοί ξένοι στο νησί μας.
Οι ακυρώσεις έρχονται η μία μετά την άλλη και όσο το τοπίο είναι θολό, η μόνη ασφαλής επιλογή για τα ζευγάρια είναι η μεταφορά των γάμων για την επόμενη χρονιά. Αυτό προκαλεί προβλήματα, καθώς δεν είναι πάντα διαθέσιμες οι επιθυμητές ημερομηνίες και είναι δύσκολο να είναι όλοι οι επαγγελματίες διαθέσιμοι για την ημερομηνία που επιθυμεί το ζευγάρι.

Παράλληλα, σε πολλές περιπτώσεις το ζευγάρι έχει δώσει προκαταβολές για να δεσμεύσει τους συνεργάτες που επιθυμεί, με αποτέλεσμα να έρχονται αντιμέτωποι με αρκετά προβλήματα.
Υπάρχουν και τα ζευγάρια που έχουν μεταφέρει το γάμο τους για το Σεπτέμβριο, χωρίς όμως να γνωρίζουν με ασφάλεια αν θα επιτραπεί να πραγματοποιήσουν τη δεξίωση παρουσία όλων των καλεσμένων ή μέρος αυτών. Άγνωστο παραμένει το πότε αλλά και το πώς θα επιτραπεί να τελούνται δεξιώσεις.
Σημαντικά έχουν πληγεί τα κέντρα δεξιώσεων που φιλοξενούν εκδηλώσεις στον εσωτερικό τους χώρο καθώς χάνουν πολύ σημαντικό μέρος του τζίρου τους, μιας και ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών πραγματοποιείται τους θερινούς μήνες.
Αντίστοιχα, κομμωτές, makeup artists, μουσικοί, καλλιτέχνες, φωτογράφοι και βιντεογράφοι, είναι κυριολεκτικά στον αέρα μιας και δε γνωρίζουν αν θα μπορέσουν να εργαστούν φέτος και πότε.
Αναμένοντας με αγωνία τις ανακοινώσεις σχετικά με το τέλος της καραντίνας, όλοι κρατούν μικρό καλάθι και εναποθέτουν τις ελπίδες τους για τη νέα σεζόν, που όπως όλα δείχνουν και “κορονοϊου” επιτρέποντος θα είναι μία χρονιά ρεκόρ μιας και θα συσσωρευτούν κοινωνικές εκδηλώσεις δύο χρόνων σε μία σεζόν. Τουλάχιστον υπάρχει ελπίδα…

Διαβάστε επίσης  Και τις απόκριες όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Bras de Frères!

Ανδρέας Γαρυφαλής

http://chilloutnews.gr