Σε επιδημία μεγαλύτερη ακόμα από και τον κορωνοϊό έχουν εξελιχθεί οι αναρτήσεις των Ελλήνων σελέμπριτι για τον κορωνοϊό, με χιλιάδες Έλληνες να ζητάνε ανοιχτά πλέον να δείξουν κάπου έλεος, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σε όλη της διάρκεια της καραντίνας είχαμε μία ραγδαία αύξηση στις σέλφι Ελλήνων σελέμπριτι στα σόσιαλ μίντια, οι οποίες κάθε μέρα αυξάνονταν εκθετικά και με ταχύτερους ρυθμούς από τον κορωνοϊό» επισημαίνει ο γνωστός λοιμωξιολόγος και τηλεκριτικός Φρίξος Βακτηριάδης – Αγγελόπουλος αναφορικά με το φαινόμενο.
«Τα κρούσματα Ελλήνων σελέμπριτι που ανεβάζουν φωτογραφίες με σέξι πόζες, κάνουν με τα δάχτυλα το σχήμα V, σουφρώνουν τα χείλια τους ή μας δείχνουν πώς μαγειρεύουν έχουν σημειώσει αύξηση 1000% το τελευταίο ενάμιση μήνα, πολύ μεγαλύτερη από τους ρυθμούς εξάπλωσης του ιού» προσθέτει.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επιδημία των κορωνοσέλφι ήρθε να προστεθεί στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση στα ελληνικά σόσιαλ μίντια, όπου ακόμα και πριν τον κορωνοϊό, οι Έλληνες διάσημοι παρήγαγαν περισσότερες σέλφι απ’όσες μπορούσε η χώρα να καταναλώσει.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι «ακόμα και οι πιο φανατικοί τους θαυμαστές έχουν γκώσει με τα καθόλου στημένα βίντεο και φωτογραφίες για το πώς οι σελέμπριτι παίζουν ανέμελα με τα παιδιά τους ή δήθεν διαβάζουν βιβλίο με έκφραση βουδιστικής ηρεμίας σε τέλεια μίνιμαλ σπίτια, την ώρα που ο απλός πολίτης έχει αρχίσει να σκαρφαλώνει τους τοίχους από τις τσιρίδες των δικών του παιδιών, είναι έτοιμος να στραγγαλίσει το έτερο του ήμισυ και το σπίτι τους είναι σαν να το χτύπησε ο τυφώνας Κατρίνα» τονίζουν.
Πάντως οι επιστήμονες παραδέχονται ότι υπήρξε και η θετική πλευρά του φαινομένου αφού, όπως λένε, πολλοί Έλληνες μπορεί να μην άκουγαν τις συμβουλές των επιστημόνων αν δεν τους το έλεγε και η Σταματίνα Τσιμτσιλή ή η Ελένη Μενεγάκη.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 788: You Never Know..

πηγή: http://tovatraxi.com