Ως πολίτες της βάλαμε και εμείς το χεράκι μας. Κυριολεκτικά.
Καθώς η πανδημία του Κορονοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη με τον κόσμο, δειλά – δειλά, να λαμβάνει τα πρώτα θετικά μηνύματα, ένα είναι σίγουρο: θα κρατάμε τις αποστάσεις για ένα σχετικά μεγάλο διάστημα. Κάτι που οι περισσότερες χώρες του κόσμου κάνουν από τα μέσα -προς τέλη- Μαρτίου. Με τα κλαμπ και τα μπαρ κλειστά και τις μεγάλες συναθροίσεις να απαγορεύονται σχεδόν σε όλο τον κόσμο, οι πολίτες έχουν πατήσει ένα «pause» στις ερωτικές τους περιπέτειες – ειδικά όσοι αρέσκονταν σε one night stand και swinging.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση η επισκεψιμότητα στα porn site έχει εκτοξευτεί. Κάτι που καταλαβαίνει εύκολα κανείς παρακολουθώντας τα insights της ναυαρχίδας του χώρου, δηλαδή του Pornhub – ένα από τα δέκα καλύτερα site όλων των εποχών. Οι άνθρωποι πίσω από το δημοφιλές site παρουσιάζουν κάθε δύο εβδομάδες αρκετά στοιχεία που αφορούν την επισκεψιμότητα από τη στιγμή που άρχισε να διαδίδεται ο Κορονοϊός. Τα λεγόμενα Corona Virus Insights. Aς τους ρίξουμε μια ματιά:

Στις αρχές του Μάρτη λοιπόν, λίγο πριν σκάσει η «βόμβα» με το κωδικό όνομα COVID-19 το traffic του Pornhub στην Ευρώπη κινούνταν στα συνηθισμένα πλαίσια. Όπως αναφέρουν και οι υπεύθυνοι του site, αποφάσισαν να συγκρίνουν τους αριθμούς με τον μέσο όρο που είχε ο Φεβρουάριος αφού τα νούμερα αλλάζουν ανάλογα με τη μέρα και την εποχή.
Η μεγαλύτερη αλλαγή που υπήρξε μέχρι τις 15 Μαρτίου ήταν μια αύξηση της τάξης του 3,6%. Από εκείνη τη μέρα, όμως, μέχρι και τις 24 του μήνα τα νούμερα άρχισαν να αυξάνονται. Λογικό, εφόσον κάπου εκεί άρχισε να ξεφεύγει η κατάσταση σε χώρες όπως η Ιταλία, με τις πρώτες κινήσεις τύπου «μένουμε σπίτι» να πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη. Ωστόσο, ο κόσμος ήταν αρκετά «μουδιασμένος» λόγω της νέας αυτής, απρόβλεπτης, κατάστασης με το peak να είναι ένα τίμιο 8,8%.
Στις 25 Μαρτίου, όμως, το Pornhub κάνει την κίνηση «ματ» προσφέροντας δωρεάν το Premium πακέτο του σε όσους διατίθενται να μείνουν σπίτι, βοηθώντας στο να ισιώσει η καμπύλη. Μέσα σε μια μέρα λοιπόν, τα νούμερα εκτοξεύτηκαν με το site να σημειώνει μια αύξηση κατά 18% σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, που σε συνδυασμό με το 41,5% των ΗΠΑ ανέβασαν την παγκόσμια επισκεψιμότητα στο 24,4%.

Διαβάστε επίσης  Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε: Breakfast at Ntourountous Bakery!

Από εκείνη τη μέρα η επισκεψιμότητα παρέμεινε σε μια σταθερά του 15% μέχρι τα μέσα του μήνα που ίσιωσε και η καμπύλη του site με μια πτώση στις 12 Απριλίου στο 9%. Αυτό, εξηγείται. Ο κόσμος άρχισε να συνηθίζει αυτή την προσωρινή καθημερινότητα, με τα πρώτα θετικά μηνύματα μείωσης των κρουσμάτων να κάνουν το γύρο των μίντια, ενώ, θεωρητικά, όσοι ενδιαφέρθηκαν για το Premium κομμάτι απορροφήθηκαν ξανά στην συνηθισμένη τους επισκεψιμότητα έχοντας εξερευνήσει όλο αυτό το νέο υλικό – με λίγα λόγια έλιωσαν και αποφάσισαν να πάρουν λίγο χρόνο στα πιτ. Το 9% με 15% στο οποίο κυμαίνεται το site τελευταία αποτελείται από νέους χρήστες σε συνδυασμό με ένα ποσοστό μόνιμων θαμώνων, που λόγω καραντίνας μπαίνουν πιο συχνά.
Κάπου εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Ιταλία, που πληγώθηκε πρώτη από τον κορονοϊό σε τόσο μεγάλο επίπεδο μετά την Κίνα, είδαμε μια απίστευτη αύξηση επισκεψιμότητας της τάξης του 57% στις 12 Μαρτίου, όταν το Pornhub αποφάσισε να δώσει το δωρεάν Premium πακέτο στους Ιταλούς και τις Ιταλίδες. Μια προσφορά που δύο εβδομάδες αργότερα, όπως γράφω και παραπάνω, επεκτάθηκε σε όλη την Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης  Για live διασκέδαση, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Bras de Frères!

Στις 13 Απριλίου είχαμε μια πολύ μεγάλη αύξηση ξανά (21,3%), ενώ μετά από μια δεύτερη πτώση είδαμε την Τετάρτη (22 Απριλίου) τα νούμερα να ανεβαίνουν ξανά κατά 20,3%. Υπενθυμίζω ότι αυτοί οι αριθμοί προκύπτουν από σύγκριση με τον μέσο όρο του Φεβρουαρίου.

Οι Αναζητήσεις με Θέμα τον Κορονοϊό σε Παγκόσμια Κλίμακα
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αύξηση των αναζητήσεων που αφορούν πορνό με θέμα τον Κορονοϊό. Μέχρι τις 12 Απριλίου είχαμε πάνω από 17 εκατομμύρια αναζητήσεις λέξεων που παραπέμπουν στον ιό -Corona, coronavirus και Covid-19 μεταξύ άλλων- και πλέον μπορεί κανείς να βρει χιλιάδες σχετικά βίντεο, πολλά εκ των οποίων έχουν εκατομμύρια προβολές. Το περίεργο είναι ότι μεταξύ 3 και 7 Μαρτίου, σε μια περίοδο που η όλη φάση έμοιαζε σαν ένα πρόβλημα που αφορά κυρίως την Κίνα, υπήρξε μια εκτόξευση στις αναζητήσεις που αφορούσαν τον κορονοϊό. Ίσως από φίλους του Ασιατικού πορνό, ή από κόσμο που ήθελε να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για τον νέο αυτό ιόκ
Ποιος ξέρει;

Διαβάστε επίσης  Pork to Beef wild - Rethimno Edition

Και ενώ μέχρι το τέλος του Μάρτη οι σχετικές αναζητήσεις παρέμεναν σε ένα επίπεδο περίπου 500.000 ανά μέρα, φαίνεται ότι πλέον ο κόσμος έχει κουραστεί λίγο και έτσι τα νούμερα παραμένουν σταθερά περίπου στις 100.000, ίσως και λιγότερες, ημερησίως.

Αλλαγές στην Επισκεψιμότητα Ανάλογα με το Φύλο και την Ηλικία σε Παγκόσμια Κλίμακα

Μπορεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου οι άνδρες χρήστες του Pornhub να ήταν περισσότεροι από τις γυναίκες, όμως, το social distancing φαίνεται ότι έφερε τις χρήστριες πιο κοντά στην παρακολούθηση πορνό. Από τις 11 Μαρτίου λοιπόν, μέχρι τουλάχιστον τις 2 Απριλίου -τελευταία μέρα από την οποία έχουμε κάποιο σχετικό γράφημα- οι γυναίκες που επισκέφτηκαν το Pornhub είναι κατά πολύ περισσότερες από τους άνδρες.

Όσον αφορά τις ηλικίες τώρα, από την πρώτη Μαρτίου μέχρι την πρώτη μέρα του Απρίλη παρατηρήθηκε μια αρκετά μεγάλη αύξηση στην επισκεψιμότητα ηλικιών από 18 έως 34, με αποκορύφωμα την 26η Μαρτίου που άγγιξε το 27% για να παρουσιάσει μια μικρή πτώση στη συνέχεια. Ωστόσο, φαίνεται ότι το «hub» απευθύνεται περισσότερο στους «boomers» -περίπου-, αφού, αν εξαιρέσει κανείς ένα μέρος του δεύτερου μισού του Μαρτίου, είναι σταθερά περισσότεροι από τους Millennials.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να κάνει το Pornhub ειδικά Corona Virus Insights για πολύ καιρό ακόμα και ότι θα επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό.

 

 

 

 

πηγή: http://vice.com