Μια νέου τύπου εξεταστική θα λάβει χώρες φέτος το καλοκαίρι στα πανεπιστήμια, όπου τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά με ηλεκτρονικά μέσα, καθώς πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην συσσωρευτούν τα προς εξέταση μαθήματα, με διπλή εξεταστική τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση, οι φοιτητές θα εξεταστούν κανονικά, αλλά με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, αν πρόκειται να εξεταστούν με το κλασικό διαγώνισμα, θα υπάρχει μέριμνα για τήρηση αναγκαίων αποστάσεων και μέτρων ατομικής προστασίας, με χρήση και περισσότερων αιθουσών.

Παράλληλα, όμως, θα γίνει προσπάθεια σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια να γίνουν και αλλαγές στον τρόπο εξέτασης. Για παράδειγμα, αν είναι εφικτό να γίνει σε κάποιο μάθημα προφορική εξέταση, με διασφάλιση της διαδικασίας, ή εξέταση μέσω εργασίας, τότε αυτό θα ζητηθεί.

Δεν αποκλείεται, δε, να αναζητηθούν και τρόπο σύντμησης της διάρκειας της εξεταστικής διαδικασίας. Για παράδειγμα, προκειμένου οι φοιτητές να παραμένουν λιγότερες ώρες στις πανεπιστημιακές αίθουσες, μπορεί να προκριθεί η επιλογή του multiple choice, όπου είναι εφικτό, αντί των ερωτήσεων ανάπτυξης. Η ύλη, όμως, θα παραμείνει ίδια.

Διαβάστε επίσης  Issue 789

Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί κανονικά η εξεταστική, ιδίως από τη στιγμή που η ύλη καλύπτεται, καθώς οι φοιτητές έχουν ανταποκριθεί πολύ καλά στο πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης που ακολουθείται. Υπάρχει, δε, πρόθεση να γίνει σταδιακά και η επιστροφή στα εργαστήρια των πανεπιστημίων, με αποστάσεις και μέτρα προφύλαξης, ίσως και από το τέλος Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση, για το θέμα θα συζητήσουν αύριο στις 17:00 οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, ενώ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα επεξηγήσει περαιτέρω το πλαίσιο λειτουργίας των εκπαιδευτικών βαθμίδων αύριο στις 18:00, έχοντας στο πλευρό της τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, με έμφαση κυρίως στη δευτεροβάθμια και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Πηγή: http://reader.gr