Νέους κανόνες ανακοίνωσε η Γερμανία, στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών για την πανδημία, καθιστώντας υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και εμπορικά καταστήματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το επονομαζόμενο Maskenpflicht (καθήκον μάσκας) επιβλήθηκε σήμερα σε 15 από τα 16 κρατίδια της χώρας, με το Schleswig-Holstein να είναι το τελευταίο που θα επιβάλλει τους καινούργιους κανονισμούς την Τετάρτη.

Το πρόστιμο για την μη χρήση μάσκας στο λεωφορείο ή στο μετρό ανέρχεται σε 150 ευρώ, ενώ μπορεί να φθάσει και τις 5.000 ευρώ, για τους καταστηματάρχες που δεν φροντίζουν το προσωπικό τους να φέρει την ενδεδειγμένη προστασία. Aν και διαφέρει ανάλογα με την περιοχή, καθώς για παράδειγμα το Βερολίνο επιβάλλει την χρήση μάσκας μόνο στα μέσα μεταφοράς και περιορίζεται ακόμη σε προειδοποιητικές παρατηρήσεις, χωρίς πρόστιμα.

Για την εξυπηρέτηση των πολιτών έχουν ήδη τοποθετηθεί αυτόματα μηχανήματα με μάσκες, σε σταθμούς μέσων μαζική μεταφοράς. Ωστόσο οι αρχές επιμένουν πως οι μάσκες δεν χρειάζεται να είναι ιατρικώς εγκεκριμένες, προσθέτοντας πως αρκούν ακόμη και μαντίλια ή άλλα υφάσματα, τα οποία θα καλύπτουν την μύτη και το στόμα.

Διαβάστε επίσης  New entry coming soon: Νεοκαφενές Acacia του Αγα στο Κοντομαρί

Πηγή: http://www.radio0211.de/