Eμφαση στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού δίνει η Ιταλική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του στη La Repubblica ο ιταλός υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας που δέχθηκε σοβαρό πλήγμα από την πανδημία, Dario Franceschini.

Το άνοιγμα των συνόρων θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική κατάσταση και τις πολιτικές κάθε χώρας ξεχωριστά, υπογράμμισε ο κ. Franceschini.

“Θα είναι ένα ιταλικό καλοκαίρι, αυτό του 2020. Όπως είπε ο Dario Franceschini, «ο διεθνής τουρισμός δεν θα είναι εδώ φέτος».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι τα μουσεία και τα μεγάλα αξιοθέατα της Ιταλίας που έκλεισαν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους το Μάιο, σε μια προσπάθεια προώθησης του εσωτερικού τουρισμού. Ανάμεσά τους είναι το Κολοσσαίο και η Πομπηία.

Σύμφωνα με τον ίδιο έχει ήδη ανακοινωθεί ένα μπόνους για διακοπές που επιτρέπει σε οικογένειες με παιδιά και χαμηλό μεσαίο εισόδημα να κάνουν διακοπές. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές ποιο είναι το ποσό που τους έχει διατεθεί: Γίνεται λόγος για 500 ευρώ ανά οικογένεια, αλλά ο υπουργός λέει ότι θα μπορούσε επίσης να είναι χαμηλότερο και ατομικό.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Pancakes σε άλλη διάσταση!

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ως τη Δευτέρα 27 Απριλίου, ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 199.414. Οι νεκροί έφτασαν τους 26.977. Παράλληλα, 66.624 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ / open.online / sputniknews.com