Οι Γαλλίδες έχουν έναν μοναδικό τρόπο περιποίησης της επιδερμίδας. Minimal και αποτελεσματικό αφού φροντίζουν το δέρμα τους αποφεύγοντας τις υπερβολές.

Η ρουτίνα περιποίησης δεν έχει να κάνει σε τίποτα μ’ εκείνη των κοριτσιών στην Κορέα και αυτό σημαίνει πως δεν έχουν στο μπάνιο τους 637 προϊόντα που πρέπει να απλώσουν το πρωί πριν φύγουν για το γραφείο. Αντιθέτως ακολουθούν τη φιλοσοφία “less is more” που ταιριάζει ταυτόχρονα σε όλους τους Μεσογειακούς λαούς μεταξύ των οποίων βρισκόμαστε κι εμείς.

Δείτε στις συνέχεια τους 4 βασικούς κανόνες των Γαλλίδων λοιπόν και αντιγράψτε τους από σήμερα κιόλας.

Η σωστή περιποίηση του δέρματος δεν χρειάζεται να γίνεται με ακριβά προϊόντα: Ναι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξοδέψουν μια μικρή περιουσία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα αγαπημένα τους beauty brands βρίσκονται στα φαρμακεία. Προϊόντα κατάλληλα ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες που προστατεύουν, φροντίζουν και προλαμβάνουν τα σημάδια γήρανσης.

Το νερό καθαρισμού είναι μαγικό. Και δεν το λέμε εμείς αλλά οι Γαλλίδες. Πρόκειται για ένα προϊόν που έκαναν διάσημο παγκοσμίως μιας και έχουν εμμονή μαζί του. Βρίσκεται στο μπάνιο όλων τους αφού η φυσική και ανάλαφρη σύνθεση του ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους.

Διαβάστε επίσης  Τσικνοπέμπτη με τους Βιγλάτορες @ Παραδοσιακός Σύλλογος "Βιγλάτορες" (07/3)

Είναι κατάλληλο ακόμη και για τις πιο ξηρές επιδερμίδες. Απομακρύνει τα υπολείμματα μακιγιάζ και λιπαρότητας ενώ παράλληλα τονώνει και ενυδατώνει το δέρμα.

Bioderma Sensibio H2O

Το κόκκινο κρασί κάνει καλό στο δέρμα: Είναι ένας ακόμη λόγος που οι Γαλλίδες έχουν υπέροχη επιδερμίδα. Το κόκκινο κρασί περιέχει αντιοξειδωτικά στοιχεία, μειώνει τους ερεθισμούς ενώ ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως αρκετά Γαλλικά beauty brands περιέχουν στη σύνθεση τους εκχυλίσματα από σταφύλι όπως για παράδειγμα οι σειρές περιποίησης της Caudalie.

Caudalie Vineactiv Glow Activating Anti-Wrinkle Serum

 

Less is more: Τονίζουν διαρκώς το moto τους και το ακολουθούν με ευλάβεια. Κρατούν την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης απλή που σημαίνει καθαρισμός, τόνωση και ενυδάτωση. Είναι αρκετά.

La Roche Posay Toleriane Ultra Cream

Πηγή: Faysbook.gr