Το να είσαι δημοφιλής δεν σημαίνει ότι είσαι και καλός, ούτε τα κλικ (και οι πωλήσεις πιο παλιά) είναι ένδειξη ποιότητας, αλλά αν λάβεις υπόψη πόσα δημοφιλή άλμπουμ ή τραγούδια που τα έβριζαν στην εποχή τους είναι σήμερα κλασικά, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς πριν απορρίψεις οτιδήποτε. Και ok, μπορεί κάποτε οι επιτυχίες να είχαν μεγαλύτερη ποικιλία στον ήχο, να ανέβαιναν στα τσαρτ πολύ πιο απρόβλεπτα πράγματα, να υπήρχαν καλλιτέχνες που άρεσαν σε μεγαλύτερη γκάμα κοινού και σε όλες τις ηλικίες, να μη μονοπωλούσε το top-40 μόνο το ραπ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βγαίνουν καλά κομμάτια που αξίζουν, ότι δεν γίνονται πια τεράστιες επιτυχίες – που στην Αμερική είναι για όλες τις ηλικίες, τον Travis Scott και τον Drake δεν τους ακούν μόνο τα πιτσιρίκια

Roddy Ricch: The Box

Το απόλυτο ραπ χιτ και μία από τις πιο μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων. Ξεκίνησε ως viral από το TikTok και αυτό που έγινε στη συνέχεια ξεπέρασε και τα πιο τρελά όνειρα του Roddy Ricch, που είδε το κομμάτι του να καρφώνεται στην κορυφή του Billboard Hot-100 και να μην μπορεί κανείς να το κουνήσει από εκεί (τέσσερις μήνες μετά βρίσκεται σταθερά στις 3 πρώτες θέσεις). Για έναν νεαρό καλλιτέχνη η επιτυχία αυτή είναι τρομακτική, γιατί είναι πολύ δύσκολο να την επαναλάβει, ωστόσο, και το άλμπουμ του «Please Excuse Me for Being Antisocial» πέρασε από το νούμερο 1 και είναι από τα πιο εμπορικά της χρονιάς, που σημαίνει ότι ο κόσμος τον αγαπάει.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival News: Ο Νίκος Μαυρής για πρώτη φορά στο Ηράκλειο

Pop Smoke: Christopher Walking

Ένα απίθανο single από το καλύτερο drill άλμπουμ που έχει βγει φέτος μέχρι στιγμής, το «Meet the Woo 2». Με έναν τίτλο-φόρο τιμής σε έναν από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς των τράπερ, τον Christopher Walker, και ειδικά για το ρόλο του ως Frank White στο γκανγκστερικό «Αφεντικό της Νέας Υόρκης» του Φεράρα, είναι ένα κομμάτι για «τόνους χρήματος, γυναίκες και βία», όπου ο Pop Smoke –που δολοφονήθηκε τον Φεβρουάριο μόλις στα 20 του– παρουσιάζεται ως ανεπίσημο αφεντικό της Νέας Υόρκης. Η αναφορά είναι μάλλον καταραμένη, γιατί και ο Notorious B.I.G. που δολοφονήθηκε το 1997 είχε τον ίδιο ήρωα της ταινίας ως πρότυπο και αποκαλούσε τον εαυτό του «King of New York».

Lil Uzi Vert Futsal Shuffle 2020 Με το κομμάτι που έγινε η πιο μεγάλη επιτυχία του μετά το «XO Tour Llif3» έδωσε το στίγμα του νέου, δεύτερου άλμπουμ του, «Eternal Atake», λάνσαρε χορό, ξεσήκωσε στα κλαμπ (όσο πρόλαβε πριν κλείσουν από τον κορωνοϊό). Με έναν ρυθμό που πατάει στα old school χορευτικά κομμάτια του hip house, αλλά με εντελώς σημερινό ήχο, δημιουργεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα τραγούδια στο new wave rap.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Ακόμα ένας δυνατός χειμώνας φτάνει στο τέλος του! (25/4 - 28/4)

 

Lil Uzi Vert: Futsal Shuffle 2020

Με το κομμάτι που έγινε η πιο μεγάλη επιτυχία του μετά το «XO Tour Llif3» έδωσε το στίγμα του νέου, δεύτερου άλμπουμ του, «Eternal Atake», λάνσαρε χορό, ξεσήκωσε στα κλαμπ (όσο πρόλαβε πριν κλείσουν από τον κορωνοϊό). Με έναν ρυθμό που πατάει στα old school χορευτικά κομμάτια του hip house, αλλά με εντελώς σημερινό ήχο, δημιουργεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα τραγούδια στο new wave rap.

Πηγή: http://lifo.gr