Κορίνα Λεγάκη, τραγουδίστρια


Καλλιτέχνης γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Κάτι «άλλο» έχει επιλέξει να είσαι «αυτό» και δεν μπορείς να ξεφύγεις. Ευλογία και κατάρα μαζί.
«Τέχνη δεν υπάρχει, μόνο καλλιτέχνες». Ζούμε και αναπνέουμε δημιουργώντας. Ίσως είμαστε ευαίσθητοι με τον δικό μας αυθεντικό τρόπο, ίσως οι «κεραίες» μας συλλαμβάνουν μηνύματα από κάποιο πεδίο «διαφορετικό». Αντικείμενό μας είναι το αίνιγμα της ομορφιάς που κρύβει καλά η δημιουργική μας ασχολία.

Και η πορεία μας ενώ είναι μοναχική, έχει ως αποδέκτες πολλούς, πάρα πολλούς (και τελικά όλους μας). Κι αν έχει η Ελλάδα τέτοια παραδείγματα από τα Αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα! Ευτυχώς είμαστε «πλούσιοι». Η πολιτισμική μας παράδοση μας είναι θησαυρός. Κι οφείλουμε να την προστατέψουμε, να την αναδείξουμε, να την αγαπήσουμε σε βάθος.

Εμείς, οι επαγγελματίες της τέχνης, είμαστε κομμάτι της σύγχρονης κοινωνίας και ζητούμε ίση μεταχείριση, ξεκάθαρο διάλογο, νομιμότητα και στήριξη οικονομική και ηθική τόσο από την πολιτεία όσο και από την κοινωνία. Για την εργασία μας, για τις συναυλίες μας, για τις παραστάσεις μας, για τις πρόβες μας, για τις ηχογραφήσεις μας, για τις βιντεοσκοπήσεις μας, για την υγεία μας, για την ασφάλισή μας, για το πνευματικό μας δικαίωμα. Για το δικαίωμα μας στη ζωή.

Διαβάστε επίσης  Τσίκνο Street Party with Andreasondecks @ Καπενέκης Fish Market (07/3)

 

Πηγή: http://in.gr