Όχι ότι δεν είναι ενοχλητικοί και γενικότερα, αλλά μέσα στην καραντίνα το έχουν παρακάνει. Κι εμείς τους ξεμπροστιάζουμε.
Ενοχλητικούς γείτονες όλοι έχουμε. Υπάρχουν σε κάθε γειτονιά. Μπορεί να βρίσκονται παντού, απέναντι, από πάνω, στην διπλανή σου πόρτα. Το ζήτημα είναι ότι έτσι όπως η καραντίνα μας έφερε κοντά, μάθαμε περισσότερα για τους γείτονές μας απ’ όσα θα θέλαμε.

Και, πάνω απ’ όλα, μάθαμε ότι είναι τόσο, μα τόσο ενοχλητικοί.

*Υπάρχει ο τύπος που μιλάει στο τηλέφωνο στο μπαλκόνι. Εναλλακτικά, και ακόμα χειρότερα, ο τύπος που κάνει βιντεοκλήση στο μπαλκόνι. Το καταλαβαίνουμε, όλοι χρειαζόμαστε βιταμίνη D, όπως και να ποτίσουμε τα φυτά μας. Ο καιρός έφτιαξε, το σηκώνει το άραγμα στο μπαλκονάκι. Αυτό που δεν σηκώνει είναι όλη τη γειτονιά να σε ακούει να προσπαθείς να πιάσεις σήμα και να λες τα υπαρξιακά σου.

*Έπειτα, υπάρχουν τα παιδάκια που φωνάζουν στα μπαλκόνια. Και το καταλαβαίνουμε, τα παιδιά στην καραντίνα είναι ωρολογιακές βόμβες ενέργειας. Δεν θυμώνουμε τόσο πολύ, αλλά απ’ την άλλη θα ήμασταν τόσο πιο ήσυχοι αν δεν ακούγαμε τσιρίδες σε ανύποπτο χρόνο.

Διαβάστε επίσης  Το Τριώδιο ξεκινάει από το Bras de Frères!

*Οποιοσδήποτε δεν τηρεί τις ώρες κοινής ησυχίας. Μεγάλο κοινωνικό έγκλημα σε κάθε περίπτωση, και ειδικά τώρα που είμαστε όλοι μες στην τσίτα.

*Ο τύπος που βαμπιριάζει. Σε γενικές γραμμές, δεν μας ενοχλεί, κάνει την ζωή του και δεν τον κρίνουμε, αλλά θα τον κρίνουμε πολύ, πολύ άσχημα αν συνδυάζει τις βαμπιρικές του τάσεις με τα εξής: Ανοιχτά παντζούρια να φαίνεται το φως και δυνατή μουσική. Ντροπή.

*Είναι αναγκαίο να είμαστε όλοι όσο πιο εξυπηρετικοί γίνεται με τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Γνωρίζοντας, βέβαια, αυτό, δεν μπορούμε να μην πούμε πως μερικοί άνθρωποι μπορούν να γίνουν πολύ κάφροι με όλο αυτό. Με λίγα λόγια, Όχι, κυρία Ζηνοβία, δεν θα πάω τέταρτη φορά στο περίπτερο σήμερα, και ειδικά για να σου πάρω τσιγάρα, είσαι ογδόντα χρονών.

*Ο τύπος που αφήνει τα σκουπίδια του στο μπαλκόνι. Το «μένουμε σπίτι» δεν σημαίνει δεν πάμε ούτε μέχρι τον κάδο της γειτονιάς. Δεν χρειάζεται καν να στείλεις μήνυμα. Τσουπ, είναι δυο βήματα. Και δεν θα σε μισεί κανείς μετά.

Διαβάστε επίσης  Trophée Mille 2024: 3η θέση στον 13ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας για ένα δικό μας παιδί!

*Όσοι δεν βάζουν το κινητό τους στο αθόρυβο και έχουν ανοιχτά παράθυρα και ακούς κάθε λίγο και λιγάκι «γκλιν γκλιν». Ναι μπράβο, σου μιλάει κόσμος, είσαι δημοφιλής, συγχαρητήρια.

*Οι άνθρωποι που περνούν την καραντίνα με την πόρτα τους ανοιχτή. Κατανοούμε ότι αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, αλλά ο συντάκτης του κειμένου υποφέρει και ήθελε κάπου να το πει.

*Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι μπορείς κι εσύ να γίνεις ο ενοχλητικός γείτονας. Σεβάσου τους ανθρώπους γύρω σου.

πηγή: http://in2life.gr