Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Ανακάλυψε μερικές χρυσές συμβουλές που μπορούν σταδιακά να σε βοηθήσουν να χάσεις αρκετά κιλά αλλά και να νιώσεις πολύ καλύτερα.

1. Μην παραλείπεις το πρωινό

Το πρωινό είναι ένα από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας και αυτό που θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι. Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα ολοκληρωμένο πρωινό και συνέχισε με μικρά γεύματα, περίπου ανά τρεις ώρες.

2. Πες όχι στα επεξεργασμένα προϊόντα

Προτίμησε προϊόντα που έχουν υποστεί τη λιγότερη δυνατή επεξεργασία, αφού όσο πιο «φυσικό» είναι ένα προϊόν, τόσο το καλύτερο για την υγεία και τη σιλουέτα σου.                                                                                                                      
3. Φάε περισσότερα φυλλώδη λαχανικά

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 787: Ο Αλέξης επέστρεψε...

Συμπλήρωσε τα κυρίως γεύματά σου με σαλάτες, κυρίως με πράσινα, φυλλώδη λαχανικά, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και σου δίνουν μεγαλύτερη αίσθηση κορεσμού.

4. Χρησιμοποίησε μπαχαρικά

Μείωσε την ποσότητα αλατιού και λιπαρών στο φαγητό σου και δώσε του γεύση με μπαχαρικά. Μάλιστα, τα πικάντικα φαγητά υπόσχονται να αυξήσουν λίγο τον μεταβολισμό σου, γι’ αυτό μην υποτιμάς το πιπέρι, το τσίλι ή τις καυτερές πιπεριές. Αν συνδυάσεις αυτή την καλή συνήθεια με συστηματική άσκηση, τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά

5. Βάλε το ψάρι στη διατροφή σου

Επέλεξε να φας ψάρι μία με δύο φορές την εβδομάδα. Προτίμησε ψάρια όπως ο σολομός και η σαρδέλα, που είναι πλούσια στα ευεργετικά ω-3 λιπαρά.
6. Μείωσε το αλκοόλ

Δεν σου χαρίζει τίποτα άλλο παρά μόνο θερμίδες. Περιορίσου σε ένα με δύο ποτήρια κρασί, όταν θέλεις να πιεις κάτι.

7. Αντικατάστησε τους χυμούς με ολόκληρα φρούτα
Ένα φρούτο θα σου χαρίσει πολύ λιγότερες θερμίδες από έναν ανάμεικτο χυμό φρούτων και θα σε «κρατήσει» χορτάτη για περισσότερη ώρα. Όσο για τα ροφήματα, όπως η σοκολάτα ή το φρεντοτσίνο, περιέχουν πολύ περισσότερες θερμίδες από όσες φαντάζεσαι, γι’ αυτό περιορίσου σε έναν απλό καφέ με λίγη ζάχαρη ή ακόμα καλύτερα, σκέτο.

Διαβάστε επίσης  Γυναίκα & Άθληση: Όσα πρέπει να γνωρίζεις από τον Μανώλη Λουπασάκη

8. Μην ακολουθείς ακραίες δίαιτες

Μην επιλέγεις να ακολουθήσεις πρωτεϊνικές δίαιτες ή όσες αποκλείουν εντελώς τα λιπαρά από τη διατροφή σου. Τα γεύματά σου πρέπει να αποτελούνται από περίπου 40% υδατάνθρακες, 30% πρωτεΐνες και 30% λιπαρά (κατά προτίμηση «καλά» λιπαρά, που μπορείς να βρεις στο ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς, τα ψάρια, το ταχίνι, το σουσάμι, το αβοκάντο κ.ά.). Αυτό το μοντέλο διατροφής είναι γνωστό και ως «Δίαιτα της Ζώνης» και θεωρείται το πλέον ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πλάνο.

9. Βάλε πρόγραμμα και νερό στη ζωή σου

Πηγή: faysbook.gr