Στο νέο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται εξηγήσεις για την προέλευση του κοροναϊού και τον συσχετισμό του με ζώα, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά και σε παλαιότερες πανδημίες, όπως αυτή του 1918, αλλά και του SARS¨

Τον περασμένο Ιανουάριο, το ντοκιμαντέρ «Pandemic» κυκλοφόρησε στο Netflix χωρίς να σημειώσει ιδιαίτερη επιτυχία στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Δύο μήνες αργότερα, το ντοκιμαντέρ έφτασε να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο δημοφιλών προϊόντων της πλατφόρμας, ενώ έδωσε και αρκετή τροφή για διάφορα συνωμοσιολογικά σενάρια, ενώ κατά γενική ομολογία, θεωρήθηκε από πολλούς «προφητικό».

Την ίδια ώρα, η πανδημία του νέου κοροναϊού απασχολούσε άλλους παραγωγούς (Vox Media) και σύντομα συμπεριλήφθηκε στο περιεχόμενο του Netflix και στη σειρά ντοκιμαντέρ «Explained». Πρόκειται για μία σειρά επιστημονικών επεισοδίων με ευρεία θεματολογία, όπως η λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου, η διατροφή και τα όνειρα.

Με την εξάπλωση του κοροναϊού να έχει πλήξει την ανθρωπότητα, το Explained ήταν έτοιμο να υποδεχτεί, να προβάλλει και να εξηγήσει την νέα πανδημία που δοκιμάζει την ανθρωπότητα του 21ου αιώνα.
Το πρώτο επεισόδιο του «Coronavirus, Explained» που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα ξεκινά με τις ανακοινώσεις ηγετών, που δείχνουν να υποτιμούν ή να μην έχουν συναίσθηση της σοβαρότητας του νέου κοροναϊού.
Οι ίδιοι εμφανίζονται πιο ανήσυχοι λίγο αργότερα στο ντοκιμαντέρ, αλλάζοντας στάση αφού είχαν πλέον αντιληφθεί τον κίνδυνο του ιού και το μέγεθος της τραγωδίας.

Διαβάστε επίσης  Το βίντεο που βάζει την Κρήτη ακόμη πιο βαθιά στην καρδιά σου!

Ο Μπιλς Γκέιτς, καθηγητές και γιατροί εμφανίζονται στο πρώτο επεισόδιο, εξηγώντας και αναλύοντας στοιχεία που προβάλλει το ντοκιμαντέρ, όπως ο τρόπος που μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων, ο τρόπος που προσβάλει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Παράλληλα στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται εξηγήσεις για την προέλευσή του και τον συσχετισμό του με ζώα, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά και σε παλαιότερες πανδημίες, όπως αυτή του 1918, αλλά και του SARS.

πηγή: http://in.gr