Η Δήμητρα Αντωνακοπούλου, bar manager στα «Artisanal», «Shamonette» και «Shamone», μας προτείνει ένα κοκτέιλ με μεθυστικές φράουλες και αρωματικό δυόσμο.

«South Cider»

Υλικά
45ml London Dry gin
30ml cordial φράουλα- δυόσμος
Top up σόδα

Για το cordial: Σε ένα βάζο προσθέτουμε 1 κιλό φράουλες κομμένες, 10 φύλλα δυόσμου, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κιλό ζάχαρη. Τα αφήνουμε για μια μέρα σε θερμοκρασία δωματίου να ομογενοποιηθούν. Μετα κουνάμε ελαφρώς το βάζο και προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού κιτρικό οξύ ή (αλλιώς ξινό) που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ και 100 ml μηλόξυδο. Τα ανακατεύουμε όλα ελαφρώς και τα σουρώνουμε πολύ καλά. Το μείγμα μας είναι έτοιμο για χρήση και συντηρείται εύκολα στο ψυγείο για παρά πολύ καιρό.

Εκτέλεση
Σε ένα ψηλό ποτήρι (highball) βάζουμε το gin, το cordial, προσθέτουμε πάγο και ανακατεύουμε. Απογεμίζουμε με παγωμένη σόδα και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου για το άρωμα.

Πηγή: www.athinorama.gr

Διαβάστε επίσης  Του Λωλοστεφανή - by GAS Motosport Culture