Ο Γρηγόρης Χρηστάκος aka DJ Agent Greg μίλησε για τα σετ του & για την house σκηνη στην Ελλαδα στη σελίδα της Red Bull

Μάθε εδώ περισσότερα.

“Μεγάλωσα στην Αθήνα στο Γαλάτσι και έχω πτυχίο στην γύμναση με βάρη το οποίο εν τέλει διακοσμεί όμορφα κάποιον τοίχο του σπιτιού του. Το “Agent=πράκτορας” είναι παρατσούκλι το οποίο έβγαλε ο Γιώργος Σειράς, γιατί πάντα είχα δυνατή όσφρηση στο να ξετρυπώνω τα πιο σπάνια και “πονηρά” house βινύλια στα Αθηναίικα και ιντερνετικα δισκάδικα.” δηλώνει ο Γρηγόρης Χρηστάκος aka DJ Agent Greg.

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική και τι ήταν αυτό που σε ώθησε να το κάνεις;

Θα γυρίσω τον χρόνο αρκετά πίσω, ήμουν οκτώ χρονών όταν ξεκίνησα μαθήματα αρμονίου και πιάνου, λίγο αργότερα ήρθε και η σειρά της κιθάρας και των rock/metal επιρροών που παραμένουν ζωντανές μέχρι και σήμερα παράλληλα με την House και το DJing.

Στις εκδρομές στο δημοτικό εγώ κράταγα το κασσετόφωνο, στην κατάληψη σε γυμνάσιο και λύκειο, στην πενθήμερη το ίδιο…ήθελα από τότε να ακούω συνέχεια μουσική και με τα δικά μου γούστα να κάνω και τους γύρω μου να περνάνε καλά, να τους φτιάχνω το κέφι!

Ποιο είδος μουσικής παίζεις & γιατί επέλεξες αυτό το είδος; Ποιες 3 λέξεις σε χαρακτηρίζουν ως DJ;

Είμαι χρόνια παιδί της House, αυτή με εκφράζει περισσότερο απο οτιδήποτε! Μπορεί να ξεκινήσω από deep και vocal house και να φτάσω σε tribal, tech και λίγο techno. Το κάθε είδος στην ώρα του και στον χώρο που ταιριάζει.

Οι 3 λέξεις που θα με αυτοχαρακτήριζα (αν και το αποφεύγω) και θα κάνω μια μικρή επεξήγηση στο “έκπληξη”.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

Σίγουρα στα σετ μου θα ακούσεις είτε ολόκληρα tracks, είτε σκέτα τα λόγια (acapella), είτε σκέτα τα beats από κομμάτια που ξέρεις αλλά θα τα διαφοροποιήσω με τέτοιο τρόπο που να μην τα έχεις ξανακούσει και αυτό είναι η έκπληξη (στην γλώσσα των djs θα το περιγράφαμε ως live remixing).

 

Ποια είναι η σκηνή της Ελλάδας ως προς το είδος της μουσικής που αντιπροσωπεύεις;

Υπάρχουν ελάχιστα clubs/bars που να υποστηρίζουν την house/dance μουσική αλλά υπάρχει μεγάλη άνθιση Ελλήνων που αναγνωρίζονται πλέον και στο εξωτερικό και αν προσθέσεις και την καλοκαιρινή σεζόν με τον τουρισμό και clubs όπως το Cavo Paradiso στην Μύκονο με τεράστια ιστορία ή το Bolivar στην Αθήνα θα σου έλεγα ότι προσωπικά είμαι καλυμμένος.

Στην χώρα που η μάζα προσκυνάει τα μπουζούκια και η υποκουλτούρα (μουσική και μη) βασιλεύει, που για να βρεις συχνότητα στα FM και στην TV που παίζει καθαρή house/dance μουσική μοιάζει ουτοπία (ελάχιστες εξαιρέσεις), το να βλέπεις ένα μαγαζί σαν το Dybbuk να διαγράφει 11ετή πορεία με επιτυχία τότε μάλλον στο τέλος του τούνελ υπάρχει φως…

Tι απολαμβάνεις πιο πολύ να παίζεις για τον κόσμο ή για εσένα;

Ίσως να ακουστεί εγωιστικό, παίζω όμως πρώτα για να γεμίζω εγώ μέσα μου. Αν δεν περνάω καλά εγώ, πώς θα μεταδώσω με την σειρά μου στον κόσμο τα αισθήματα μου, και μετά να λάβω πίσω από τον κόσμο την χαρά του για να συνεχίσω το σετ μου με ακόμα περισσότερη όρεξη και ενέργεια.

Σίγουρα υπήρξαν φορές στο παρελθόν που αναγκάστηκα να παίξω με τρόπο που δεν με εκφράζει (αν το κοινό δεν “ακολουθούσε” το ταξίδι μου) αλλά πλέον αυτό συμβαίνει σπάνια.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères σημαίνει live διασκέδαση για όλους! (28/3 - 07/4)

Πως αξιοποιείς τον χρόνο σου αυτό τον καιρό; Κάνεις livestream; Ποια spotify/soundcloud λίστα θα πρότεινες στο κοινό για house party;

Πολλές ώρες στο στούντιο για να τελειώσω τα καινούρια μου κομμάτια, άπειρα tutorials για μουσική παραγωγή (πάντα μαθαίνεις κάτι παραπάνω), γενικότερη αναδιοργάνωση των playlist μου, 1-2 live streamings ανά εβδομάδα (υπάρχουν όλα στην σελίδα μου στο facebook και στο youtube), γυμναστική και ύπνος.

Στο spotify profile μου έχω 3 λίστες: μία με δίκες μου παραγωγές, μία με κομμάτια που παίζω τα τελευταία 2 χρόνια στα live αλλά και στο Obsessions radioshow μου και τέλος μια λίστα που περιέχει μόνο classics από παλιότερες δεκαετίες. Εκτός από το δικό μου όμως προφίλ θα πρότεινα και τις λίστες των ToolroomDefected και Stereo productions. Το soundcloud είναι γεμάτο με ραδιοφωνικά show αλλά και live μου από διάφορα μέρη του κόσμου όποτε με συνοδεία του Red Bull το house party είναι έτοιμο!

Με ποιον θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον ή με ποιον έχεις ήδη συνεργαστεί που δεν το πίστευες;

Είμαι πολύ τυχερός που έχω ήδη στο βιογραφικό μου ονόματα όπως ο Roger Sanchez, o Sandy Rivera και ο Offer Nissim αλλά υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που έχουν τον απεριόριστο σεβασμό μου και θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί τους, είτε ανήκουν είτε όχι στην House σκηνή: Erick Morillo, Danny Tenaglia, Carl Cox, Camelphat, Coldplay.

 

Διαβάστε επίσης  Trophée Mille 2024: 3η θέση στον 13ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας για ένα δικό μας παιδί!

πηγή: http://redbull.com