Πρόκειται για ένα πολύ πιθανό «σενάριο», εάν η Hertz δεν καταφέρει να διευθετήσει το χρέος της και να πάρει μία περίοδο χάριτος.

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η Hertz, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, η αμερικανική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων ετοιμάζεται να υποβάλει αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης.

Πρόκειται για ένα πολύ πιθανό «σενάριο», εάν η εταιρεία δεν καταφέρει να διευθετήσει το χρέος της και να πάρει μία περίοδο χάριτος.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Hertz Global Holdings θα μπορούσε να καταθέσει το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών, ακόμη και σήμερα, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία. Αυτό φαίνεται να είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο, καθώς με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία θα μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί, ενώ παράλληλα θα επεξεργάζεται το σχέδιο για τη πληρωμή των δανειστών της.

«Τελειωτικό» το χτύπημα του κορονοϊού
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι σαρωτικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί που εφαρμόστηκαν στα πλαίσια του περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού, οι περιορισμοί στην κυκλοφορία, αλλά και η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση, επέφεραν σημαντικά «χτυπήματα» στα έσοδα της εταιρείας, η οποία παρέλυσε κυρίως του τομέα ενοικίασης αυτοκινήτων.

Διαβάστε επίσης  Πανσέληνος Ιανουαρίου: Ποια ζώδια επηρεάζονται περισσότερο

Παράλληλα, η αδυναμία της εταιρείας να αποκτήσει πρόσβαση στο σχέδιο διάσωσης ύψους 50 δισ. δολαρίων της αμερικανικής κυβέρνησης δεν βοήθησε την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση. Πλέον, είναι γνωστό ότι η Hertz είχε προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων, ήδη από το Μάρτιο, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τα έξοδα της, όμως στις 29 Απριλίου ανακοίνωσε πως δεν βρίσκεται πλέον σε θέση να καλύψει τις βασικές της πληρωμές, στον τομέα ενοικίασης αυτοκινήτων.

Πηγή: https://www.insider.gr