Ο Αλέξης Βαΐου από το Νεοχώρι Τρικάλων έδωσε απαντήσεις στον Γερμανό Σωτήρη Τσιόδρα.
Ένας Ελληνας εστιάτορας από το Μπρεμερχάβεν έχει γίνει το πρόσωπο των ημερών στην Γερμανία με την ιδέα του να πατεντάρει τις προστατευτικές μάσκες που πλέον είναι απαραίτητες σε όλες τις χώρες του κόσμου για την προστασία από τον κορονοϊό.

Ο Αλέξης Βαΐου με καταγωγή από το Νεοχώρι Τρικάλων στο παρελθόν είχε έρθει και πάλι στη δημοσιότητα. Το 2015 είχε υποδεχτεί στο εστιατόριο του την Άγκελα Μέρκελ μιλώντας της μάλιστα για τα προτερήματα των Ελλήνων, ενώ το 2017 είχε κάνει δωρεά στο Δήμο Αθηναίων ένα ασθενοφόρο για το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων (ΚΥΔΕΑ) αλλά και δύο φορτηγά με υλικό για τους αστέγους.

Η απάντηση στον Τσιόδρα της Γερμανίας

Αυτή τη φορά όμως ο δαιμόνιος Έλληνας ήρθε και πάλι στο προσκήνιο με την ιδέα του να πατεντάρει τη μάσκα και να της τοποθετήσει σε οριζόντια θέση ένα φερμουάρ ώστε ο χρήστης να μπορεί να το ανοίγει για να τρώει και να πίνει χωρίς να βγάζει τη μάσκα. Μάλιστα η πατέντα του εδώ και δέκα ημέρες απασχολεί την ημερήσια ενημέρωση που κάνει η γερμανική κυβέρνηση όμως ο αντίστοιχος Σωτήρης Τσιόδρας της Γερμανίας βρήκε την ιδέα απλά «καλή» αλλά την χαρακτήρισε «ημιτελή» επειδή απαγορεύεται στο χρήστη να πιάνει τη μάσκα με τα χέρια.

Η «απάντηση» του Αλέξη Βαΐου ήταν άμεση. Είχε και για αυτό τη λύση. Ποια ήταν αυτή; Στο κάτω μέρος της μάσκας πρόσθεσε μία μικρή προέκταση «σαν το μουσάκι της κατσίκας» όπως είπε ο ίδιος στο ethnos.gr και έτσι η μάσκα έγινε χρηστική και άμεση.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Pancakes σε άλλη διάσταση!

 

«Τα κέρδη στους αστέγους»

Ο δαιμόνιος Έλληνας Αλέξης Βαΐου είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ολυμπιακή Φλόγα» στο Μπρέμερχάβεν (Olympisches Feuer). Μίλησε στο ethnos.gr και αποκάλυψε μάλιστα πως σήμερα έκλεισε συμφωνία με μεγάλη γερμανική εταιρεία που του δήλωσε πως θέλει να βγάλει στην παραγωγή τη μάσκα και του πρόσφερε και το 10% των κερδών. Ακόμα και εκεί η απάντηση του ήταν άκρως… ελληνική και αλτρουιστική προκαλώντας για άλλη μία φορά το ενδιαφέρον τον Γερμανών που κυριολεκτικά έσκισαν όλα τους τα… πτυχία τους.

«Εφόσον υπάρξει κέρδος από τις πωλήσεις θα το στείλω στην πατρίδα. Δόξα τω Θεό εγώ έχω να φάω. Εχω τα απαραίτητα. Θέλω να είναι καλά η οικογένεια μου και το προσωπικό μου στην δουλειά. Και να ένα ευρώ να βγει κέρδος και εκατομμύρια να βγουν θα τα στείλω για τους αστέγους στο Δήμο Αθηνών και σε όποιον τα έχει ανάγκη», μας είπε με πάθος και νοσταλγία για την πατρίδα ο Αλέξης Βαΐου.

Οι δοκιμές μέχρι την τελειοποίηση

Το ρωτήσαμε πως το μυαλό του μπήκε στη λογική της πατέντας με το φερμουάρ και μας είπε: «Τα μαγαζιά μας από τη μία μέρα στην άλλη έκλεισαν. Μέσα στην καραντίνα δεν δούλευαν καλά. Κάναμε μόνο ντιλίβερι. Εχω 12 άτομα προσωπικό. Νύχτα μέρα σκέφτομαι τι πρέπει να κάνουμε για να αποκτήσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας. Δίπλα στο μαγαζί είναι μία μοδίστρα από την Πολωνία που είναι φίλη της γυναίκας μου. Της ζήτησα να μου φτιάξει μία χειροποίητη μάσκα με φερμουάρ για να μπορώ να τρώω και να πίνω τη μπύρα μου. Σκέφτηκα πως αυτό που θέλω εγώ το θέλουν και οι πελάτες. Φτιάξαμε την πρώτη μάσκα και μετά κάναμε δοκιμές. Κάναμε πολλές δοκιμές και εκεί προσέθεσα μία άλλη πατέντα που είναι ένα μικρό σιδεράκι που ακουμπάει στη μύτη όπως τα γυαλιά. Έτσι η μάσκα στέκεται σωστά στο πρόσωπο και το φερμουάρ ανοίγει εύκολα και γρήγορα. Μετά προσθέσαμε μία μεγαλύτερη λαβή στο φερμουάρ για να μην ακουμπάμε τη μάσκα με τα χέρια μας. Μετά την παρατήρηση του Γερμανού Σωτήρη Τσιόδρα σήμερα φτιάξαμε και ένα μικρή λαβή στο κάτω μέρος για να τραβάμε προς τα κάνω τη μάσκα όταν ανοίγει το φερμουάρ. Είναι το μουσάκι της κατσίκας που λέω εγώ. Επίσης τα υλικά είναι πρώτης ποιότητας και επιτρέπουν την αποστείρωση».

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

«Να τις πουλάει στο κόστος στην Ελλάδα»

Όπως είπε ο Αλέξης Βαΐου ήδη φτιάχτηκαν 100 μάσκες ενώ ένας μεγάλος επιχειρηματίας της Γερμανίας που είναι πελάτης του μαγαζιού και γνωστός του Ελληνα ιδιοκτήτη του έστειλε σήμερα συμβόλαιο αγοράς της πατέντας του: «Ο άνθρωπος μου ζήτησε να μην αποκαλύψω το όνομα του. Είναι από τους πιο πλούσιου Γερμανούς και ο γιος του ενδιαφέρεται να βγάλει άμεσα σε παραγωγή την ιδέα μου. Να είναι καλά. Μάλιστα μου είπε πως θα πουλάει την κάθε μάσκα 19 Ευρώ. Εγώ δύο πράγματα του ζήτησα: Να πουλάει τη μάσκα στην Ελλάδα σε τιμή κόστους γύρω στα 4,5 Ευρώ και δεύτερον εάν και εφόσον βγάλουμε κέρδος να το προσφέρουμε στους αστέγους συμπατριώτες μου στην Ελλάδα και να με βοηθήσει να μαζέψουμε υλικά για να τα προσφέρω στο Δήμο Αθηναίων.

Είμαι προσωπικός φίλος του Γιώργου Καμίνη και το 2017 έκανα δωρεά ένα ασθενοφόρο και δύο φορτηγά με υλικά. Και τώρα έχω μαζέψει πολλά πράγματα. Έχω και μία μεγάλη επαγγελματική κουζίνα και ψάχνω τρόπο να κατεβάσω τα πράγματα στην Ελλάδα. Θα τα προσφέρω στο νέο δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη που βλέπω πως κάνει δουλειά για να τα διανείμει όπως νομίζει».

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 789: Παράδειγμα προς αποφυγή!

 

Εστειλε δύο μάσκες στη Μάρκελ

Οι εκπλήξεις του Αλέξης Βαΐου δεν σταματούν εδώ. Όπως αποκάλυψε έστειλε δύο μάσκες στην Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ την οποία είχε γνωρίσει το 2015 όταν είχε πάει στο εστιατόριο του για να δειπνήσει: «Ηταν τα πολύ δύσκολα χρόνια της κρίσης. Ηταν πολύ φιλική η κυρία Μέρκελ. Της μίλησα για τους Έλληνες, για το πόσο εργατικοί και φιλότιμοι είναι και φυσικά είχε φύγει εντυπωσιασμένη από το σέρβις και την κουζίνα μας. Πριν λίγο της έστειλα δώρο δύο μάσκες για να θυμάται τους Έλληνες».

Υπέγραψε συμβόλαιο να μην έχει facebook

Ο Αλέξης Βαΐου είναι παντρεμένος με Πολωνή και έχει δύο παιδιά ενώ χαριτολογώντας μας αποκάλυψε πως πριν παντρευτούν υπέγραψαν σύμφωνο να μην ανοίξουν ποτέ λογαριασμό στο facebook: «Κρατάμε την υπογραφή μας αν και πολλές φορές χρειάζομαι το facebook για να επικοινωνήσω με τους πελάτες μου. Δεν πειράζει, ας έχουμε όλα τα υπόλοιπα και κυρίως την υγεία μας. Και κάτι τελευταίο. Ξέρω πως ακούγεται κοινότυπο αλλά θέλω να δώσετε φιλιά και χαιρετισμούς στην πατρίδα και σε όλους τους πατριώτες και να ξέρουν πως μαζί και ενωμένοι θα την περάσουμε αυτή τη μεγάλη δυσκολία που μας έχει πλήξει όλους. Ειδικά στους επαγγελματίες της εστίασης να έχουν κουράγιο και δύναμη και να αντέξουν την πίεση και αυτή τη μεγάλη δυσκολία».

Πηγή: Ethnos.gr