Έλαβε χτες χώρα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ένα συγκεκριμένο δρώμενο ,οι “άδειες καρέκλες”.

Μ αυτό τον τρόπο θέλησαν οι ιδιοκτήτες κ όλοι όσοι εμπλέκονται στην εστίαση να δηλώσουν το προβληματισμό και την αγωνία τους στα όσα συμβαίνουν.
Και πριν προλάβει κάποιος να αρχίσει να γκρινιάζει και να λέει ότι όλοι αυτοί έχουν χρήματα και πως κάνουν έτσι καλό είναι να δούμε την εστίαση κάτω από άλλη οπτική.
Βλέπεις η νοοτροπία με τη κατσίκα του γείτονα πρέπει να αφεθεί πίσω, μιας και όλοι είμαστε γρανάζια σε ένα γενικότερο οικονομικό κ κοινωνικό σύνολο.

Με το φόβο της ανεργίας στην εστίαση και στον τουρισμό ορατό, πρέπει περισσότερο από ποτέ να κοιτάξουμε να βγούμε όσο γίνεται περισσότερο αλώβητοι από αυτή τη κατάσταση, που θα μας επηρεάζει και τα επόμενα χρόνια.

Αναφορικά με τα Χανιά,έχουμε το Ενετικό λιμάνι που είναι ένας ζωντανός οργανισμός με τους εκατοντάδες εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμό που πρέπει να δοθεί το πλαίσιο ,ώστε να ανταπεξέλθουν στην δύσκολη αυτή συγκυρία. Να γίνει αφορμή και τα επόμενα δύο τρία χρόνια να τεθούν οι βάσεις τόσο για την τοποθέτηση σκιάδιων, όσο για ορθή χωροθέτηση χρήσης χώρων, λαμβάνοντας υπόψιν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αλλά και το σεβασμό στους συμπολίτες μας.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival Crete: Συμμετοχές από παντού!

Αν είμαστε τυχεροί και έχουμε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου φέτος ή για την οργάνωση και σχεδιασμό ενός πλαισίου ώστε να υπάρχει χειμερινός τουρισμός στη πόλη και κατ επέκταση ανοιχτές επιχειρήσεις και υποδομές, στο Ενετικό λιμάνι πρέπει να παρθούν μέτρα κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας όλων των φορέων που να στηρίζουν τις επιχειρήσεις στη κατεύθυνση αυτή.