Bundesliga, η μεγάλη επιστροφή! Η Γερμανία το δήλωσε ανεπιφύλακτα μετά τη σύσκεψη με τους κυβερνήτες των 16 κρατιδίων και η Bundesliga με την ομοσπονδία το ανακοίνωσαν: Restart στις 16 του μήνα. Το επόμενο Σάββατο! «Entschieden! Bundesliga – Start am 16. Mai» πανηγυρίζει ο Τύπος της Γερμανίας. Εntschieden, λοιπόν. Αποφασίστηκε! Κι αυτό το restart μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για πολλούς άλλους. Μπορεί να δώσει τη δύναμη, το θάρρος σε πολλούς άλλους Ευρωπαίους, οι οποίοι παίρνουν σιγά – σιγά τη σειρά τους…

Μετά την εφιαλτική πανδημία, οι οπαδοί περιμένουν την 16η Μαΐου, τη μέρα όπου το ποδόσφαιρο θα φορέσει ξανά τα γιορτινά του, για να υποδεχθεί ένα σπουδαίο ντέρμπι, Ντόρτμουντ – Σάλκε.

Οι Γερμανοί έχουν μία λέξη για να περιγράψουν μία σπάνια εικόνα στις εξέδρες των γηπέδων τους: το «Geisterspiel» είναι το «παιχνίδι-φάντασμα». Ένα παιχνίδι χωρίς τον παλμό των οπαδών, που δίνουν στην Bundesliga ένα από τα πιο χαρακτηριστικά της γνωρίσματα. Kι όμως αυτή τη φορά ο κόσμος δεν θα απογοητευθεί τόσο που δεν θα είναι στις εξέδρες, ξέρει ότι θα αντικρίσει ξανά το αγαπημένο του σπορ και γνωρίζει πως έγινε το πρώτο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα. Ένα – ένα βήμα μέχρι το Signal-Iduna-Park και κάθε γήπεδο της Bundesliga να ξαναγίνει καυτό!

Διαβάστε επίσης  New entry coming soon: Νεοκαφενές Acacia του Αγα στο Κοντομαρί

Οι Γερμανοί παρουσιάστηκαν πιο έτοιμοι απ΄όλους. Οι γερμανικές ποδοσφαιρικές αρχές δαπάνησαν 2,5 εκατ. ευρώ για να προμηθευτούν 22.000 τεστ για τα μέλη των ομάδων. Απίστευτη μεθοδικότητα, σωστές κατευθυντήριες γραμμές και κάποιες ομάδες έμειναν μόνο 25 ημέρες εκτός προπονήσεων. Η διοργανώτρια αρχή ήταν η πρώτη που επέβαλε το αυστηρό πρωτόκολλο υγιεινής και ασφάλειας, ανακοίνωσε το περίφημο «μάξιμουμ 322 άτομα ανά αγώνα σε τρεις ζώνες» προβλέποντας μέχρι και τον αριθμό των ball boys, ενώ ήδη είχε διασφαλίσει τη χρήση του VAR. Οι Γερμανοί είχαν τον τρόπο τους…

«Όλα τα στάδια είναι βασικά έτοιμα να παίξουν! Οι ομάδες πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για επτά ημέρες πριν από την έναρξη» τόνισε ο πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδίας, Κρίστιαν Ζάιφερτ. Η DFL σχεδιάζει επίσης… πέντε αλλαγές. Εάν το επιτρέψει η FIFA, θα εξεταστεί μια βραχυπρόθεσμη λύση.

Η DFL έχει στα πλάνα της δυο εμβόλιμες αγωνιστικές, ενώ το πρωτάθλημα σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί 27-28 Ιουνίου! Έτσι, η μονομαχία Ντόρτμουντ εναντίον Μπάγερν θα διεξαχθεί την Τρίτη ή την Τετάρτη (26/27 Μαΐου)!

Διαβάστε επίσης  GASPIE 2024 (μέρος β) - by GAS Motosport Culture

Συνολικά έξι παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο (16/5), δυο την Κυριακή, ενώ η Βέρντερ Βρέμης που μπήκε πιο αργά στις προπονήσεις θα παίξει τη Δευτέρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής στη Βundesliga

Σάββατο 16 Μαΐου (16.30)
Ντόρμουντ – Σάλκε
Λειψία – Φράιμπουργκ
Χοφενχάιμ – Χέρτα
Φορτούνα – Πάντερμπορν
Αουγκσμπουργκ – Βόλφσμπουργκ
Άιντραχτ – Γκλάντμπαχ (19.30)

Κυριακή 17 Μαΐου
Κολωνία – Μάιντζ (16.30)
Ουνιόν – Μπάγερν (19.00)

Δευτέρα 18 Μαΐου
Βέρντερ Βρέμης – Λεβερκούζεν (21.30)

Πηγή: https://sports.bwin.gr