Τη δραστική μείωση τουλάχιστον κατά δύο κουβέρτες στα τρικούβερτα γλέντια για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση του κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, δια μέσω του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, «η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να διακινδυνεύσει τρεις κουβέρτες στα γλέντια της, τα οποία θα πρέπει να περιοριστούν σε μονοκούβερτα ή και χωρίς καμία κουβέρτα» αυτό το καλοκαίρι.

Η απόφαση αποτελεί πλήγμα για τα παραδοσιακά γλέντια αλλά και τις παροιμίες της χώρας, ωστόσο κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι ο αριθμός των κουβερτών θα εκτιμηθεί στην πορεία, ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου.

«Ελπίζουμε το καλοκαίρι του 2021 να επανέλθει η κανονικότητα και ο αριθμός των κουβερτών να αυξηθεί όπως πριν την κρίση» τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Όπως αναφέρεται, τέλος, απορρίφθηκε το ενδεχόμενο να πραγματοποιούνται γλέντια στα οποία όσοι χορεύουν να είναι μέσα σε φορητά κουτιά πλεξιγκλάς ή να τραγουδάει σε ειδικό γυάλινο κουβούκλιο η Έφη Θώδη ή η Φιλιώ Πυργάκη.

Διαβάστε επίσης  Του Λωλοστεφανή - by GAS Motosport Culture

Πηγή: https://tovatraxi.com