Δεν έχεις κάθε ημέρα την ίδια ανάγκη, δεν έχεις σίγουρα καθημερινά την ίδια διάθεση και πολλές φορές τον απαιτούμενο χρόνο, για να προετοιμάσεις τι θα φας για πρωινό!

Ωστόσο δεδομένου ότι το πρωινό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας σου με πλήθος μελετών να υποστηρίζουν την ευεργετική του επίδραση στην διαχείριση του σωματικού βάρους, αλλά και στην βελτίωση της απόδοσης και της συγκέντρωσης μετέπειτα στη διάρκεια της ημέρας, ας δούμε μερικές προτάσεις για αυτό!

Πες μου πως νιώθεις να σου πω τι να φας!

7 διαφορετικές διαθέσεις, όσες και οι ημέρες της εβδομάδας!

Ξεκινάμε;

Της δύναμης:
Ξύπνησες με διάθεση για πρωινή προπόνηση; Μήπως απλά νιώθεις κουρασμένος και ότι οι δυνάμεις σου σε εγκαταλείπουν! Τότε σήμερα είναι η ώρα για αυτό το πρωινό. Μάντεψε τι περιλαμβάνει; Το αγαπημένο μου αυγό!

Φτιάξε μια ομελέτα από 2-3 αυγά χτυπώντας πρώτα μόνο τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα, μετά πρόσθεσε τους κρόκους στο μείγμα και ριξτα σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με τα αγαπημένα σου λαχανικά! Δεν έχεις φάει πιο χορταστική ομελέτα! Φουσκώνει τόσο πολύ με αυτό τον τρόπο και σε κρατά χορτάτο, αναπληρώνοντας τη χαμένη σου δύναμη για ώρες!

Διαβάστε επίσης  Issue 790

 

Της τρεχάλας:
Δε προλαβαίνεις να καθίσεις καν στο τραπέζι για πρωινό; Αυτό δε σημαίνει ότι θα φας ότι τύχει από τον πρώτο φούρνο που θα βρεις και θα χαλάσεις τη σειρά στην οποία έχεις μπει. Ρίξε γάλα της αρεσκείας σου στο μίξερ, μια μπανάνα, 1κ σούπας φυστικοβούτυρο και ελάχιστο κακάο και χτύπησε τα για 2 λεπτά! Μετέφερε τα στο σέικερ σου και πίνε το οδηγώντας για τη δουλειά σου! Καταρχήν θα λατρέψεις τη γεύση του και κατά δεύτερον θα σε γεμίσει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσεις την ημέρα σου! Μην ξεχάσω να σου πω οτι στο προτείνω και πριν την προπόνηση σου, ειδικά όταν έχεις να τρέξεις ή να ποδηλάτησεις αρκετά χιλιόμετρα!

Της λιγούρας:
Και ναι υπάρχουν κι αυτές οι ημέρες που ξυπνάς με αυτή την ακατανίκητη ανάγκη να φας κάτι γλυκό!

Είμαι μαζί σου! Έχω πολλές αγαπημένες προτάσεις αλλά θα ξεχωρίσω τα πανκεικς γιατί ξέρω οτι τα λατρεύουμε όλοι!

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 790: Ας κρατήσουμε το θετικό!

Σου έχω την πιο εύκολη συνταγή, ούτε στυλό δε θα χρειαστείς! 1 μπανάνα και 2 αυγά, λιωστα μέχρι να ομοιογενοποιηθουν και ψήστα σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Γαρνίρισε με μελί ή ταχίνι κακαο!

 

Της τεμπελιάς:
Ξύπνησες…αλλά δε θέλεις ούτε από το κρεβάτι να σηκωθείς. Όλοι το έχουμε βιώσει!

Όσο κι αν βαριέσαι μην παραλείψεις το πρωινό σου!

Μια αραβική πίτα με τυρί, γαλοπούλα και λαχανικά αποτελεί την πιο εύκολη λύση, ή εναλλακτικά μια αραβική με μπανάνα και ταχίνι αν δεν έχεις διάθεση για αλμυρή αλλά για γλυκιά εκδοχή!

Της ρουτίνας:
Μάντεψε τι θα σου πρότεινα να μην αμελείς σε πλαίσιο ρουτίνας; Το πολύτιμο γιαούρτι! Ξέρω έχει υποστηρικτές και μη αυτή η τροφή για πρωινό, ωστόσο μην αμελείς να το εντάσεις στο πρωινό σου, γιατί βοηθάει στον έλεγχο του βάρους και στην καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού. Πρόσθεσε φρέσκα φρούτα εποχής, δημητριακά ή βρώμη, σπόρους (λιναρόσπορο, ηλιόσπορο, chia), ξηρούς καρπούς, μέλι και προαιρετικά κανέλλα Κευλανης!

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

Της πολυτέλειας:
Είναι κι αυτές οι μέρες που ξυπνάς με μια διάθεση να περιποιηθείς τον εαυτό σου, να τον φροντίσεις. Το αξίζεις εξάλλου!

Αυτές τις ημέρες φτιάξε ένα φρέσκο χυμό αλέθοντας ολόκληρα τα αγαπημένα σου φρούτα και συνόδεψε τον με φρυγανισμένο ψωμί με ταχίνι ολικής άλεσης, μπανάνα/φράουλα και σπόρους chia! Οι φυτικές ίνες του συγκεκριμένοι πρωινού θα σε χορτάσουν και η περιεκτικότητα του σε καλά λιπαρά θα φροντίσει την υγεία της καρδιάς σου.

Της δοκιμής:
Δοκιμή χωρίς αβοκάντο γίνεται; Δε γίνεται! Θέλω να σε μάθω να το εντάσεις στα γεύματα σου, γιατί οι ιδιότητες του είναι εξαιρετικές!

Λιώσε 1/4 αβοκάντο πάνω σε μια φρυγανισμένη φέτα ψωμί, στύψε ελάχιστο λεμόνι, πρόσθεσε από πάνω ένα βραστό αυγό με αλάτι και πιπέρι και είσαι έτοιμος! Μια δοκιμή που αξίζει να γίνει συνήθεια!

 

 

Ηλιοπούλου Ηλιάνα , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος , Περιστέρι

Πηγή: https://www.fmh.gr