Η ίσως πιο badass δημοπρασία που έγινε ποτέ, με 75 αμάξια-θρύλους της αμερικανικής βιομηχανίας.

Η εταιρεία Barrett-Jackson που ειδικεύεται στην εμπορία κλασικών αμερικανικών αυτοκινήτων διοργανώνει μέχρι τις 16 Μαΐου μία διαδικτυακή δημοπρασία, προσφέροντας στους ενδιαφερόμενους κάποια από τα πιο εμβληματικά muscle cars όλων των εποχών. Οι εν δυνάμει αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 75 άκρως συλλεκτικά κομμάτια -Mustangs, Corvettes, Chargers κ.α.- αρκετά εκ των οποίων έχουν μετατροπές και ενισχυτικές προσθήκες. Ξεχωρίσαμε 5 από τα πιο εντυπωσιακά εξ’ αυτών.

Dodge Charger Custom Coupe του 1970

Από το 1968 μέχρι το 1970 η Dodge είχε στη γραμμή παραγωγής της αυτό το εντυπωσιακό αυτοκίνητο. Εξοπλισμένο με έναν big-block V8 κινητήρα 8,4 λίτρων, έχει ιπποδύναμη 800 αλόγων, προκαλώντας το φθόνο κάθε σύγχρονου supercar, παρότι η εξωτερική του εμφάνιση δεν παραπέμπει καθόλου σε τέτοιο.

Mercury Cougar Eliminator Boss του 1970

Το custom πορτοκαλί εξωτερικό με τις μαύρες διαχωριστικές γραμμές καθιστά ακόμη πιο θελκτικό το εν λόγω μοντέλο. Η Mercury Cougar Eliminator Boss είναι εξοπλισμένη με έναν Boss 302 V8 κινητήρα. Είναι ένα από τα συνολικά 469 αντίτυπα που φτιάχτηκαν ποτέ, κάτι που το καθιστά άκρως συλλεκτικό.

Διαβάστε επίσης  Χαΐνηδες live @ Bras de frères (14/4)

Shelby GT500 Convertible του 1968

Σε περίπτωση που κάτι σου θυμίζει, ναι, είναι ένα μοντέλο παρόμοιο με εκείνο που οδηγούσε ο Steve McQueen στο Bullitt, το οποίο όμως έχει υποστεί αρκετές customιές και πλέον είναι ένα σπάνιο κομμάτι. Διαθέτει ένα V8 κινητήρα 7 λίτρων που συνδέεται με κιβώτιο ταχυτήτων 3 σχέσεων. Οι experts επιμένουν ότι πρόκειται για ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα Shelby που υπάρχουν.

Chevrolet Corvette Custom Coupe του 1963

Η συγκεκριμένη custom made Corvette καλεί τον οδηγό να απολαύσει τα 540 άλογα που παράγει ο 6,2 λίτρων V8 κινητήρας της. Την ίδια ώρα, το λευκό εξωτερικό με τις γοητευτικές καμπύλες και τον επιθετικό σχεδιασμό τραβά τα βλέμματα.

Kirkham 427 KMS του 2003

Η Kirkham Motorsports είναι μία εταιρεία που ιδρύθηκε το 1994 και ειδικεύεται στην κατασκευή αυτοκινήτων που θυμίζουν αρκετά ρέπλικες της Shelby Cobra. Το εν λόγω μοντέλο είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα και αντιπροσωπευτικά, βασιζόμενο σε ένα αυτοκίνητο του 1965 αλλά με μεγαλύτερη ισχύ.

Διαβάστε επίσης  Issue 790

Πηγή: https://esquire.com.gr