Dark Waters (2019)
Biography, Drama, History
Σκοτεινά νερά

Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία η οποία αναφέρεται σε ένα περιβαλλοντικό σκάνδαλο της δεκαετίας του 90 . Αφορά την εταιρία χημικών Dupont η οποία εν γνώσει της για δεκαετίες μόλυνε με επικίνδυνα τοξικά μια πόλη της Αμερικής , ενώ στα προϊόντα της χρησιμοποιούσε το ίδιο χημικό χωρίς να γνωρίζει τίποτα γι αυτό, το καταναλωτικό κοινό.

Δυστυχώς λίγο ή πολύ όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει teflon και χρειάστηκε ένας δικηγόρος να ξεσκεπάσει την ιστορία και να οδηγήσει τον κολοσσό σε έναν πολυετή δικαστικό αγώνα εκπροσωπώντας στην αρχή έναν ιδιώτη και στη συνέχεια ολόκληρη την κωμόπολη.

Στο ρόλο του δικηγόρου Rob Bilott, ο γνωστός μας από το ρόλο του Hulk, Mark Ruffaloενώ το cast συμπληρώνουν οι Anne Hathaway, Tim Robbins, και Bill Pullman.

Ο δικηγόρος θυσιάζει τα πάντα σε αυτόν τον πολυετή αγώνα, σε μια ιστορία στην οποία κανείς δεν τολμούσε να αναδείξει το πρόβλημα, αλλά όλοι το κρύβανε κάτω από το χαλί για τα συμφέροντα και αντίκτυπο κατά της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε επίσης  Γυναίκα & Άθληση: Όσα πρέπει να γνωρίζεις από τον Μανώλη Λουπασάκη

Μια καλή ταινία η οποία μας υπενθυμίζει ότι δεν είμαστε και τόσο προστατευμένοι από το σύστημα και τις κυβερνήσεις ,όσο θέλουμε να πιστεύουμε.

Review by Stathis Ioannou

For Chillin Press