Σήμερα συζητήθηκε στην επιτροπή για τον αν θα ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ μια εβδομάδα νωρίτερα και όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Χαράλαμπος Γώγος.

 


Έντονα συζητήθηκε επίσης και το θέμα να ανοίξουν και οι οργανωμένες παραλίες και όπως είπε ο κ. Γώγος οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος, ο διάλογος αυτός άνοιξε καθώς, υπάρχει προβληματισμός για τον συγχρωτισμό πολιτών σε πλατείες, άλση και ελεύθερες παραλίες.
Ο κ. Γώγος τάχθηκε κατά του ανοίγματος των κλειστών χώρων στα καταστήματα εστίασης.

Μέχρι στιγμής είναι προγραμματισμένο οι χώροι εστιάσεις και τα καφέ να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, ενώ ο διάλογος γίνεται για το αν αυτό θα γίνει μια εβδομάδα νωρίστερα στις 25 Μαϊου.
Υπέρ του να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες τάχθηκε και ο δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος.

Μάλιστα όπως είπε υπήρξε και σχετική επικοινωνία με τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος του είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή.
Όπως είπε ο κ. Κωνσταντέλος, ενόψει και του επικειμένου καύσωνα είναι επιτακτική η ανάγκη να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες και αλλά και τα καταστήματα εστίασης, ώστε να μην υπάρχει άναρχος συνωστισμός στις ελεύθερες παραλίες και τα άλση.

Διαβάστε επίσης  Trophée Mille 2024: 3η θέση στον 13ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας για ένα δικό μας παιδί!

πηγή: http://newsbomb.gr