Ας το προσπαθήσουμε αξίζει.

Η καραντίνα σταμάτησε αλλά ακόμη ισχύουν μέτρα και περιορισμοί για την αποφυγή του συνωστισμού στα μαζικής μεταφοράς. Να η μεγάλη ευκαιρία λοιπόν: Ας αξιοποιήσουμε τον φιλικό διαγωνισμό «Με ποδήλατο στη δουλειά» – που γίνεται κάθε Μάιο και φέτος διοργανώνεται από 18 έως 31/5– ας κρατήσουμε τον ιό μακριά, και ας αλλάξουμε συνήθειες μετακίνησης μία για πάντα.

Ας το προσπαθήσουμε αξίζει.
Ειδικά τώρα, που λόγω κορoναϊού, όλες οι πόλεις στον κόσμο δίνουν χώρο στο ποδήλατο ή μάλλον καλύτερα διευκολύνουν τους πολίτες να μετακινηθούν με ποδήλατο είναι η ευκαιρία να δείξουμε στους αρμόδιους και στην Πολιτεία ότι κι εδώ μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο.

Και βέβαια αξίζει να στηρίξουμε την πρωτοβουλία του φιλικού διαγωνισμού «Με ποδήλατο στη δουλειά».

Τι είναι το «Με ποδήλατο στη δουλειά»

Η Πανελλήνια καμπάνια «Με ποδήλατο στη δουλειά» (www.biketowork.gr) διοργανώνεται φέτος για 9η χρονιά, από τις 18 έως τις 31 Μαΐου.

Είναι ένας φιλικός διαγωνισμός κατά τον οποίο κάθε ομάδα καταχωρεί τα χιλιόμετρα και τις διαδρομές που κάνει από το σπίτι στη δουλειά και πίσω, κατά τη διάρκεια του Μαΐου. Η ομάδα με τις περισσότερες διαδρομές κερδίζει. Το βραβείο δεν είναι τίποτα παραπάνω από δόξα για τους νικητές, αλλά ο στόχος όπως τονίζουν οι διοργανωτές – ανάμεσά τους η ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα – έτσι κι αλλιώς είναι η προώθηση του ποδηλάτου σαν μέσο μετακίνησης.

Διαβάστε επίσης  Trophée Mille 2024: 3η θέση στον 13ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας για ένα δικό μας παιδί!

 

Πέρσι, 145 εταιρίες και οργανισμοί συμμετείχαν στην καμπάνια με 273 ποδηλάτες που ποδηλάτησαν συνολικά 42.162 χιλιόμετρα!

Η στόχευση της καμπάνιας είναι πολλαπλή:

-Οι εργαζόμενοι παροτρύνονται να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο, προβάλλονται τα οφέλη του ποδηλάτου για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

-Οι εργοδότες συνειδητοποιούν τα οφέλη του ποδηλάτου για τους ίδιους, το ποδήλατο λαμβάνει πολλή και θετική δημοσιότητα.

-Ανθρωποι που δεν είχαν σχέση με το ποδήλατο γίνονται υποστηρικτές μιας ποδηλατικής ομάδας (της πολης τους, της δουλειάς τους, των παιδιών τους).

-Ποδηλάτες και μη συνδέουν το ποδήλατο με την ευχάριστη ατμόσφαιρα του οργανισμού, βελτιώνεται η κοινωνική αποδοχή (status) των χρηστών ποδηλάτου.

«Πάμε με ποδήλατο στη δουλειά γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος να κρατήσουμε τον ιό μακριά! Γιατί οι πόλεις παγκοσμίως αλλάζουν και ζητάμε να αλλάξουν και οι δικές μας!», λένε οι διοργανωτές.

Και έχουν πολύ δίκιο.

πηγή: http://in.gr