Για «αποστολή αυτοκτονίας» και «πρόβατα σε σφαγή» κάνουν λόγο οι Λονδρέζοι περιγράφοντας την κατάσταση στο μετρό εν μέσω πανδημίας.

«Αποστολή αυτοκτονίας» χαρακτηρίζουν οι Λονδρέζοι το μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας καθώς οι σταθμοί και τα τρένα γέμισαν σήμερα με κόσμο που ξανάπιασε δουλειά καθ’ υπόδειξη και του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον.

Επιβάτες χωρίς προστατευτικές μάσκες, αναμονή στις πλατφόρμες και στις κυλιόμενες σκάλες χωρίς αποστάσεις ασφαλείας ήταν μερικές από τις εικόνες που οι Λονδρέζοι κατέγραψαν και σχολίασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης, όπως για παράδειγμα η Daily Mail, βάζουν στο στόχαστρό τους τον δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, κατηγορώντας για ανυπαρξία εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού. Κάνουν μάλιστα συγκρίσεις με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Παρίσι, που έχουν πετύχει την επαναλειτουργία των ΜΜΜ με όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα για τον κορωνοϊού και χωρίς φαινόμενα συνωστισμού.


Ο Σαντίκ Καν απηύθυνε χθες Δευτέρα έκκληση προς το επιβατικό κοινό να φορά πάντα προστατευτική μάσκα, να χρησιμοποιεί συχνά τα αντισηπτικά και να διατηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ήρθε από τα Σφακιά να ξετρελάνει τα Χανιά!

«Οι εικόνες από το μετρό του Λονδίνου σήμερα είναι τρομακτικές», έγραψε στο Twitter o Κρις Ρίτσαρντς, «κόσμος στοιβάζεται στα βαγόνια σαν πρόβατα σε σφαγή και η κυβέρνηση θα μπει ότι τους λείπει η κοινή λογική και δεν προσέχουν. Πόσο απαράδεκτο», συμπλήρωσε. Ένας άλλος επιβάτες σχολίασε στο Twitter ότι με αυτόν τον τρόπο το Λονδίνο οδεύει ολοταχώς για δεύτερο κύμα κορωνοϊού. «Έχοντας πάει στη δουλειά μου σήμερα με το μετρό θεωρώ αναπόφευκτο το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού», έγραψε..

Πηγή: http://athensvoice.gr