Breaking News | Ανακοίνωση: Από 17 Μαΐου επιτρέπονται ξανά οι

Σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα νέα μέτρα για τους γάμους και τις βαπτίσεις που θα ισχύουν από τις 17 Μαΐου έως και τις 5 Ιουνίου.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας που αναμένεται να δημοσιευθεί εντός των επόμενων ωρών, θα επιτρέπεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας ή θρησκευτικής τελετής (συμπεριλαμβανομένων γάμων και βαπτίσεων) με τη συμμετοχή πιστών, όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας που μπορείτε να διαβάσετε εδώ και αναλυτικά με τους όρους οι οποίοι αναμένεται να ισχύουν εδώ.

Η απόφαση θα ισχύει από 17 Μαΐου έως και τις 5 Ιουνίου, οπότε θα γίνει επαναξιολόγηση των μέτρων. Μέχρι 50 καλεσμένοι μέσα στην εκκλησία

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, στην ΚΥΑ θα αναφέρεται ότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων θα καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ., όπως ήδη ισχύει στις εκκλησίες με προηγούμενη ΚΥΑ. Σύμφωνα με αυτή, «ο συνολικός αριθμός των εντός των χώρων λατρείας παρευρισκομένων καθορίζεται σύμφωνα με την αναλογία του ενός ατόμου ανά 10 τετραγωνικά μέτρα επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Σε περίπτωση που η επιφάνεια του χώρου λατρείας υπερβαίνει τα 500 τετραγωνικά μέτρα, ως μέγιστος αριθμός παρευρισκομένων ορίζεται ο αριθμός πενήντα».

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

Εδώ να σημεωθεί ότι για τους εξωτερικούς χώρους της εκκλησίας, αλλά και για την τέλεση λειτουργιών ή θρησκευτικών τελετών σε υπαίθριους χώρους, ισχύουν οι γενικοί κανόνες περί δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων.

Πηγή: yesido.gr