Το gazzetta.gr καταγράφει την κατάσταση που επικρατεί στα πρωταθλήματα 71 χωρών. Οι 12 χώρες που αποφάσισαν οριστική διακοπή και πρόωρο φινάλε στη σεζόν, οι «17» που θα συνεχίσουν να παίζουν ποδόσφαιρο (Νησιά Φερόε, Ν. Κορέα επανήλθαν ήδη) και οι υπόλοιποι που τηρούν στάση αναμονής!

Ο κορονοϊός προκάλεσε πρωτοφανή αναστάτωση σε όλα τα επίπεδα παγκοσμίως. Το ποδόσφαιρο, το οποίο αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας δεν θα μπορούσε να μείνει «αλώβητο» από την πανδημία.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο κατέβασαν ρολά.

Όπως αποδείχθηκε σε χώρες όπως οι Ολλανδία, Γαλλία, Αργεντινή το λουκέτο ήταν οριστικό, καθώς η σεζόν ολοκληρώθηκε πρόωρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παράδειγμα των παραπάνω προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών ακολούθησαν και αρκετά κράτη από την Αφρική.

Την ίδια στιγμή τα πρωταθλήματα σε Νότιο Κορέα και Νησιά Φερόε άνοιξαν ξανά τις πύλες τους, ενώ η απόφαση για συνέχιση του πρωταθλήματος είναι ειλημμένη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε επίσης  Εγκαίνια iReady Service & Accessories: Special Guest Andreasondecks (05/4)

Η Ελλάδα ανήκει στο γκρουπ των χωρών όπου υπάρχει η βούληση για επανέναρξη του πρωταθλήματος δίχως ωστόσο αυτό να έχει ξεκαθαρίσει η ακριβή ημερομηνία.

Οι προπονήσεις ξεκίνησαν στις 5 Μαΐου και όλα δείχνουν πως το πρωτάθλημα θα κάνει επανεκκίνηση τον Ιούνιο. Οι περισσότερες ομάδες της Super League ψήφισαν υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος, αλλά μπήκε διορία μέχρι τις 14 Ιουνίου, αλλιώς θα πρέπει να διακοπεί σεζόν.

Ανάλογο καθεστώς επικρατεί σε ουκ ολίγα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το gazzetta.gr καταγράφει το κλίμα που επικρατεί σε 71 χώρες, όπου διαμορφώθηκαν τρεις τάσεις. Τα πρωταθλήματα που συνεχίζονται, εκείνα που ολοκληρώθηκαν πρόωρα και τα υπόλοιπα που βρίσκονται ακόμη στον «αέρα».

Αναλυτικά με την ημερομηνία επανέναρξης σε παρένθεση…

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ

Λευκορωσία (το μοναδικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που δεν διεκόπη)

Βουλγαρία (5 Ιουνίου)

Κροατία (30 Μαΐου, Κύπελλο)

Δανία (28 Μαΐου)

Νησιά Φερόε (συνεχίζεται από 9 Μαΐου)

Φινλανδία (1η Ιουλίου)

Γερμανία (16 Μαΐου)

Ουγγαρία (23 Μαΐου)

Ισλανδία (5 Ιουνίου, Κύπελλο)

Νορβηγία (16 Ιουνίου)

Διαβάστε επίσης  Food Trucks at Street Food Festival Crete!

Πολωνία (29 Μαΐου)

Πορτογαλία (30 Μαΐου)

Σερβία (30 Μαΐου)

Σουηδία (14 Ιουνίου)

Νότιος Κορέα (συνεχίζεται από 8 Μαΐου)

Τουρκία (12 Ιουνίου)

Ουκρανία (30 Μαΐου)

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ

Αλβανία, Αλγερία, Αρμενία, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία, Βολιβία, Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία, Κύπρος, Τσεχία, Εκουαδόρ, Αίγυπτος, Αγγλία, Γκάνα, Ελλάδα, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Καζακστάν, Μάλι, Μάλτα, Μαυριτανία, Μεξικό, Μαρόκο, Παραγουάη, Περού, Ρουμανία, Ρωσία, Ρουάντα, Σαν Μαρίνο, Σκωτία, Σλοβακία, Ισπανία, Ελβετία, Τυνησία, Ουρουγουάη, Αμερική, Βενεζουέλα , Ζάμπια.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

Αγκόλα, Αργεντινή, Μπουρκίνα Φάσο, Κονγκό, Αιθιοπία, Γαλλία, Κένυα, Λιβερία, Λουξεμβούργο, Μαυρίκιος, Ολλανδία, Νίγηρας.

Πηγή: https://www.gazzetta.gr/